Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Uppehåll. Fotbollsglädjen var på topp när solen tittade fram mellan varven på Örjans Vall.

Spontanturnering lockade nyanlända

I går trotsade ett gäng tappra ungdomar regnet för att få lira fotboll med HBK-spelare på Örjans Vall. Då hölls nämligen "Fotbollsturnering för alla", ett fotbollsevenemang som riktade sig till ensamkommande flyktingar.

För andra året i rad håller nätverket "Halmstad För alla" en fotbollsturnering i samarbete med HBK och laget för flyktingar, Halmstad Inter. Projektet riktar sig framför allt till nyanlända flyktingar, som ska få uppleva en dag i fotbollen och gemenskapens tecken. 

– Vi vill försöka ge de som har det kämpigt något annat att tänka på för en dag, att få ha kul. Dessutom är det ett bra sätt att hjälpa till med integrering. Fotboll förenar, säger en av arrangörerna, Lennart Henner.

Förutom grupperna av nyanlända och spelare från division 7-laget Halmstad Inter, var också spelare från HBK:s herr- och damlag på plats för lite spontanspel.

– Det blir en kul grej för de som kommer och spelar, och vi bjuder också in för att komma och titta på HBK:s matcher, säger HBK:s CSR-ansvarig Per "Texas" Johansson.

Men turneringen hade inte de bästa av förutsättningar. Regnet öste ner mellan varven på Örjans Vall, men det verkade inte påverka närvaron allt för mycket.

– Det här vädret är det värsta tänkbara. Men vi är inte mycket färre än förra året, och då var det fint väder. Det viktiga är att vi får igenom det, och att vi kör på, säger "Texas".
Efter några timmars spel fick de tappra spelarna värma sig med korvgrillning och mingel inne på "Kvasterian" på Örjans Vall.