Tobias Forsberg med familj under välgörenhetsishockeymatchen för Tobias Forsbergs fond mellan Mora IK och Leksands IF på Jalas Arena i Mora.
Tobias Forsberg med familj under välgörenhetsishockeymatchen för Tobias Forsbergs fond mellan Mora IK och Leksands IF på Jalas Arena i Mora. Bild: Nisse Schmidt/TT

Spelarnas känslosamma möte med Forsberg

Många hockeyspelare var på plats för välgörenhetsmatchen för Tobias Forsbergs insamlingsstiftelse i Mora. Innan matchen träffade flera av dem Forsberg, som i vintras skadades allvarligt på isen.
– Han var vid väldigt gott mod och det var skitkul att få träffa honom. Det är samma gamla Tobbe, om jag ska var helt ärlig, säger Filip Forsberg.

ANNONS

Tobias Forsberg fanns på plats i Mora, tillsammans med sin familj, när gamla hockeyprofiler i Mora och Leksand spelade en välgörenhetsmatch för att samla in pengar till Tobias Forsbergs insamlingsstiftelse.

Tobias och Filip Forsberg spelade ett par säsonger tillsammans i Leksand innan Filip Forsberg blev proffs i Nashville Predators. Nu blev det ett återseende som värmde:

– Vi pratade om hur det går för honom, samtidigt som det är tragiskt och svårt att föreställa sig något liknande som hände honom. Man får vara tacksam för varje dag som man själv får spela, säger Filip Forsberg.

Hans lagkamrat i Nashville Predators, Mattias Ekholm, träffade också Tobias Forsberg innan matchen och vittnar även han om ett positivt möte.

ANNONS

– Han var på bra humör och försökte vända situationen till det positiva. Det säger mycket om personen Tobias Forsberg, som satt där uppe och skämtade. Han har lång väg kvar, men om vi kan göra den vägen lite kortare är det bra. Det är imponerande att se hur långt han kommit på denna korta tid.

"Inte rädd"

Mattias Ekholm fortsätter:

– Samtidigt blev det känslosamt. För ett år sedan var han hockeyspelare precis som oss, men på ett ögonblicks verk förändrades hela hans värld. Det är sådan som gör att man blir extra glad över att få spela ishockey och värdera vad som är viktigt i livet.

Mattias Ekholm berättar att de också pratade om det stöd som Tobias Forsberg fått av Hockeysverige.

– Det verkade nästan vara lite overklig för Tobias när det gäller det stöd han fått runt om i landet. Tobias var både glad och tacksam.

Både Filip Forsberg och Mattias Ekholm sade samtidigt att den skada som drabbade Tobias Forsberg fick dem att tänka till.

Filip Forsberg:

– När det hände fick man en funderare, men sedan går det inte att tänka på det.

Rörd Forsberg

Mattias Ekholm:

– Sitter man och funderar på detta blir man rädd och tappar fokus på sitt eget spel. Då är man snabbt borta ur topphockeyn i Sverige och i världen.

ANNONS

Det var i matchen mellan Leksand och Almtuna i december förra året som Tobias Forsberg slog huvudet i sargen och blev förlamad. Därefter tillbringade han flera månader på sjukhus innan han i maj lämnade sjukhuset och påbörjade sin rehabilitering.

Via C More hälsade Tobias Forsberg att han var rörd över det stöd han fått av Hockeysverige.

Anders Hansson/TT

Leksands Filip Forsberg under välgörenhetsishockeymatchen för Tobias Forsberg mellan Mora och Leksands.
Leksands Filip Forsberg under välgörenhetsishockeymatchen för Tobias Forsberg mellan Mora och Leksands. Bild: Nisse Schmidt/TT
ANNONS