Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/9

Spansk touch när padelhallen smygöppnade

20 spanjorer, varav två före detta tävlingsspelare, fanns på plats när Halmstad Padelcenter smygöppnade. Men Halmstadlöftet John Larsson i par med Mathias Lundmark visade att svenskar också kan.

Byggställningar omgärdar ännu stora delar av Halmstad Padelcenter och den tänkta gymlokalen är långt ifrån färdig, men på de sju padelbanorna rådde under fredagen full aktivitet efter att hallen fått grönt ljus på slutbesiktningen dagen innan.

– Vi kallar det här för en taklagsfest eftersom det inte är officiell invigning, men på måndag öppnar vi för fritt spel, konstaterar Robert Tello, driftansvarig för anläggning.

Tello är också anledningen till att ett tjog spanjorer hade packat sina padelrack och åkt norrut.

– Jag och en kompis har hus i Spanien och där tränar vi på deras klubb, Nerja i södra Spanien, så vi har blivit lite vänner. Och eftersom jag höll på att öppna ett center så kom de med idén att de skulle hälsa på så de samlade ihop ett gäng kompisar. De ska uppleva allt från julsnaps och kallbad till Rögle Hockey, berättar Tello.

Under lördagen hålls en öppen motionsturnering med 90 deltagare och även söndagens turnering med snabbmatcher där alla möter alla, är fulltecknad. Fredagens dragplåster var matchen mellan John Larsson och Mathias Lundmark, duon som blev fyra på SM nyligen, och det spanska paret Felipe Adam och Fermin Novillo Peribanez, tränare i Nerja.

– Båda har ett förflutet på tävlingsnivå varav Felipe har tävlat på ganska hög nivå och även varit högt rankad i tennis, berättar Tello.

Spanien är tillsammans med Argentina världsledande inom padel men tränarduons rutin och erfarenhet räckte inte till mot svenskparet där Halmstadbon Larsson är en av landets mest lovande och 41-årige Lundmark var med och tog EM-silver i Nederländerna i fjol.
6–2, 6-4 slutade mötet som bjöd på hög klass och flertalet konstslag.

– Det var kul för det skiljer sig rätt mycket att spela mot spanjorer. De spelar mycket lugnare, vi svenskar tenderar att slå lite hårdare och gör lite för mycket misstag, menar 26-årige Larsson.

– Men vi har spelat mycket ihop jag och Mattias, sen är de vana att spela utomhus så det hade vi nog en liten fördel av.

Larsson, uppvuxen i Smålandsstenar, är före detta tennisspelare men sadlade om till padel för bara två år sedan. Utvecklingskurvan har pekat spikrakt uppåt sedan dess och 2017 utökar han sin satsning.

– Jag är 14.e på rankingen nu så nästa år hoppas jag vara topp tio och kanske topp fem mot slutet, säger Larsson som då kommer att spela ihop med 20-årige Hannes Pilser från Lund i stället.