Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kina kämpade vilt för att få med sig en poäng mot Spanien. Matchen slutade 0–0 och båda lagen är vidare till åttondelsfinal.

Spanien grupptvåa – kan möta Sverige

Spanien blev tvåa i grupp B efter 0–0 mot Kina. Det innebär att laget ställs mot Sverige eller USA i åttondelsfinalen. Vidare är också gruppettan Tyskland, som enkelt besegrade Sydafrika med 4–0 och Kina som en av turneringens bästa grupptreor med sina fyra poäng.

Oavgjort räckte för att både Spanien och Kina skulle ta sig vidare från grupp B efter stornationen Tyskland. Spanien som grupptvåa, Kina som en av turneringens bästa grupptreor med sina fyra poäng.

Så blev det också.

Men det krävdes en stor insats från den kinesiske målvakten Peng Shimeng, som ställdes mot ett spanskt bombardemang under större delen av matchen. Shimeng räddade dock alla skott som kom i hennes väg och matchen slutade 0–0.

- De spelade väldigt bra. Trots att det bara blev oavgjort är vi vidare och därför är jag rörd över spelarnas insats och kämparanda, säger tränaren Jia Xiuguan.

Målvakten Shimeng menar att det var ett känslosamt avancemang.

- Jag har aldrig sett min tränare gråta tidigare. Men när jag såg honom gråta i dag började jag också gråta. Det har varit ett väldigt tufft år och han har jobbat så hårt, säger hon.

"Väldigt glada"

Trots att de frustrerade spanska stjärnorna tvingades lämna planen i Le Havre mållösa finns all anledning att inte deppa – resultatet innebär att damerna för första gången är vidare till åttondelsfinalen i VM-sammanhang. Där ställs laget mot antingen Sverige eller USA.

- Vi är väldigt glada över att vi kvalificerat oss för åttondelsfinal. Vi fortsätter att skapa historia, säger lagets förbundskapten Jorge Vilda på presskonferensen efter matchen.

Tyskland vann

I gruppens andra match hade Tyskland inga problem att enkelt avfärda slagpåsen Sydafrika. Tyskorna tog planenligt tre poäng sedan Melanie Leupolz inlett målskyttet efter drygt tio minuter i en match som slutade 4–0 till Tyskland.

Tyskland vinner därmed gruppen på nio poäng, Spanien blir grupptvåa på fyra medan Kina slutar trea på samma poäng men med sämre målskillnad.