Färjestads Adam Werner storspelade och var en avgörande faktor till Färjestads seger mot Skellefteå.

Spöket bortjagat när Werner spikade igen

Inte en seger den här säsongen. Men nu är Skellefteåspöket bortjagat. Formstarka Färjestad vann borta i Västerbotten med 3–1 efter storspel från målvakten Adam Werner.

|

Om det skulle vara något lag som skulle stoppa segermaskinen Färjestad så var det väl ändå Skellefteå? De hade fram till tisdagskvällens hemmamöte vunnit samtliga säsongens tre matcher lagen emellan. Men det blev ingen fjärde raka förlust för Färjestad. Och det kan man tacka målvakten Adam Werner för. Han satte stopp för den bittra trenden mot Skellefteå och förlängde sitt lags segersvit i SHL till åtta raka matcher med flera avgörande räddningar.

- Han är grym, utan honom tror jag inte att vi skulle haft så bra chans att vinna i dag. Adam räddar och vinner tre poäng åt oss, säger backen Mikael Wikstrand till C More.

Drömstart

Färjestad fick en drömstart på matchen, trots att de var tillbakatryckta. Efter en spelvändning i numerärt underläge kunde Linus Johansson stöta in ledningen. Ju längre perioden led desto mer grinigt blev det ute på isen med allsköns småtjafs. Men i slutet av den fick hemmapubliken anledning att jubla. Med 24 sekunder kvar av perioden kom hemmalagets Oscar Möller framstormande, fick pucken av radarpartnern Joakim Lindström och bombade in kvitteringen bakom en annars storspelande Werner i Färjestad.

Sedan blev det mållöst i mittenperioden.

Formstark spelare klev fram

Då klev Färjestads klart formstarkaste spelare fram – Michael Lindqvist – i upptakten av den avslutande perioden. Han smällde in 2–1 och sitt tolfte poäng på de sju senaste matcherna. Och i kombination med att Werner fortsatte vara svårforcerad och en ordentlig bjudning från hemmalagets Petter Granberg som Jesper Olofsson tog vara på och satte segerpucken till 3–1, så kunde Färjestad äntligen få åka hem med tre poäng från Västerbotten.

- Det kändes bra. Vi visste att det skulle bli tufft. Vi reder ut första perioden och det står 1–1. Vi gör en fantastisk bra match, säger matchhjälten Werner.

Segern innebär att Färjestad befäster ledningen i tabellen. Förlusten var Skellefteås femte raka på hemmaplan och tappade nu viktiga poäng i jakten på en av direktplatserna till kvartsfinalerna.