Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Son Heung-Min firar sitt viktiga mål mot Manchester City.

Son målhjälte mot Manchester City

Hugo Lloris tvingades rädda en straff och Harry Kane klev av skadad. Till slut vann Tottenham Champions League-kvartsfinalen mot Manchester City med 1–0.

Det spelades två Champions League-kvartsfinaler under tisdagskvällen, båda i Storbritannien. Uppe i Liverpool var det laget med samma namn som ganska enkelt städade av Porto – trots två separata handssituationer av Liverpoolspelare, som videodomare granskade och friade – med 2–0 på Anfield.

Där var det inte så mycket snack om saken för Liverpool, som nådde finalen i turneringen i fjol.

Jämnare i London

Nere i London var det desto jämnare. På Tottenhams nya arena var det bra stämning på läktarna, men relativt tillknäppt på planen. Tidigt i första halvlek fick Manchester City en straff – efter videodomarnas ingripande – när Danny Rose stoppade ett Raheem Sterling-skott med armen. Men Hugo Lloris räddade Sergio Agüeros försök. Därefter var det främst City som hotade, och när specielle målskytten Harry Kane gick sönder och byttes ut efter att ha gått in hårt i en glidtackling fanns det vissa frågetecken för "Spurs" chanser.

Men i 78:e minuten var det kvicke Son Heung-Min som i offensivt straffområde räddade en boll från att gå ut till inspark, ryckte förbi vänsterbacken Fabian Delph och pressade in 1–0 med ett lågt skott.

Letade nytt läge

- Första touchen var inte så bra. Om jag hade haft en bättre hade det varit lättare men nu fick jag försöka hitta en annan vinkel, skjuta från en annan position. Jag hittade den och som tur var gick den in, säger Son Heung-Min.

Resultatet ger Tottenham fördelen inför returen på Etihad Stadium nästa onsdag.

- Det är aldrig lätta matcher. Den första är klar men nu måste vi vara fokuserade till nästa vecka. En bortamatch är alltid lite tuffare än när man spelar hemma, säger Son Heung-Min.