Paul Pogbas Manchester United fick fart på målskyttet senast mot Cardiff. Blir det samma visa igen hemma mot Huddersfield? Arkivbild.
Paul Pogbas Manchester United fick fart på målskyttet senast mot Cardiff. Blir det samma visa igen hemma mot Huddersfield? Arkivbild.

Solskjær: "Offensiven sitter i våra väggar"

På annandagen gör norrmannen Ole Gunnar Solskjær hemmadebut som tränare på Old Trafford mot Huddersfield. Han gör det med en imponerande 5–1-seger borta mot Cardiff i ryggen – med ett Manchester United som hittat medvind efter en tuff höst.

ANNONS
|

Solskjær tror dock inte att den frejdiga insatsen i Wales senast var någon engångsföreteelse.

- Det är inte som att vi överpresterade senast. Vi kommer utvärdera, titta på en del klipp och som jag sagt tidigare kan vi fortfarande bättre, vi kan förstå varandra bättre, säger tränaren på en presskonferens inför annandagsdrabbningen mot Huddersfield.

Målglada igen?

Oavsett om det var en överprestation eller ej var det ett United som kändes offensivt friare än på länge mot Cardiff. Både i spelet och på pappret. Innan helgens överkörning av Cardiff hade inte United gjort fem mål i en och samma Premier League-match på fem år.

ANNONS

- En offensiv filosofi sitter i väggarna hos Manchester United. Det är traditionen, det är historian, det är hur vi vill spela. Det var en bra spegling av vad vi vill, säger Solskjær.

Förutom United och Huddersfield så är alla lag förutom Southampton och West Ham i matchning under onsdagen.

Klopp räknar med Spurs

Längst upp i tabellen har Liverpool fått en liten lucka på jagande Manchester City efter helgen. Trots det, och trots att Liverpool fortsatt är obesegrat, räknar dock inte Klopp bort toppkonkurrenterna i guldstriden.

Framförallt inte ett Tottenham på tredjeplatsen, som släppte loss helt borta mot Everton i måndags (6–2) och klamrar sig kvar i toppskiktet.

- Jag såg matchen mot Everton, som absolut spelade mer än okej, och det Tottenham gjorde var väldigt imponerande. För min del har de aldrig varit uträknade, så varför är folk så överraskade över att de hänger med nu? säger Liverpooltränaren Jürgen Klopp.

ANNONS

- Det samma vill jag säga med Arsenal och Chelsea. Det är många lag som man kan säga är med i titelfajten, och så ska det också vara.

TT-Reuters-NTB

Fakta: Annandagsomgången i PL

Nio Premier League-matcher spelas på annandagen, eller boxing day som den kallas i England.

13.30: Fulham–Wolverhampton.

16.00: Burnley–Everton, Crystal Palace–Cardiff, Leicester–Manchester City, Liverpool–Newcastle, Manchester United–Huddersfield, Tottenham–Bournemouth.

18.15: Brighton–Arsenal.

20.30: Watford–Chelsea.

ANNONS