Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ole Gunnar Solskjær. Arkivbild.

Solskjær kvar i United: Alltid drömt om

Manchester United har bara förlorat tre av 19 matcher under Ole Gunnar Solskjærs ledning. Då var det självklart att norrmannen skulle få stanna som tränare i Premier League-klubben. "Resultaten talar för sig själv", säger vice ordföranden Ed Woodward.

Norrmannen tog över när José Mourinho fick lämna Premier League-klubben i december, men fick i det läget bara kontrakt för resten av den pågående fotbollssäsongen. Nu har han skrivit på för tre år till.

"Jag kände redan första dagen i klubben att den var speciell. Det var en ära att vara en Manchester United-spelare och att sedan få starta min tränarkarriär här", säger Ole Gunnar Solskjær till Uniteds webbplats.

"De senaste månaderna har varit en fantastisk erfarenhet. Det här är jobbet som jag alltid har drömt om att ha, och jag är överlycklig över att få chansen att leda laget under en längre tid."

Förstår kulturen

Solskjær inledde med åtta raka segrar och har sedan dess fört laget till ytterligare sex segrar och två oavgjorda matcher.

Men det är inte enbart resultaten som gör att han får stanna. Att han själv spelade för Manchester United mellan 1996 och 2007 har också bidragit.

"Ole har massor av erfarenhet, både som spelare och som tränare. Han vill också ge unga spelare chansen och har en djup förståelse för kulturen i klubben. Det gör honom till rätt person att ta Manchester United framåt", säger Ed Woodward i ett uttalande på klubbens webbplats.

"Supportrarna och alla i klubben står bakom honom när han ska bygga nästa del i vår historia."

"Han är en legendar"

Försvararen Victor Nilsson Lindelöf sade häromdagen att han ville att Solskjær skulle få stanna.

- Han är en legendar i klubben. Han vet allt om hur det är att spela här så när han pratar lyssnar man alltid. Han vet vad han pratar om eftersom han har gått igenom allting, sade Lindelöf till Sky Sports.

Norrmannen har gett den svenske mittbacken stort förtroende, Lindelöf har spelat 16 av de 19 matcherna med Solskjær som tränare.

- Han sa till mig att göra det som jag är bra på, att visa vad jag kan och ta för mig på planen. Det var väldigt skönt att få höra, sade Lindelöf.