Årets gymnast. Christopher Soós med Jonasson-pokalen.
Årets gymnast. Christopher Soós med Jonasson-pokalen.

Soós utsedd till Årets gymnast – och tog fler guld

Framgångarna fortsätter för Christopher Soós. Mindre än ett dygn efter SM-triumfen i mångkamp vann han två nya guld i Halmstad arena – och utsågs till Årets gymnast.

ANNONS
|

Halmstad Frigymnasters landslagsman fick ta emot det så kallade Jonasson-priset (efter förre storgymnasten Johan Jonasson) av Svenska Gymnastikförbundet i samband med söndagens prisutdelning.

– Det är ett privilegium att få äran att få det – det är verkligen enormt. Jag fick det 2014 också, men det är först nu jag inser hur stort det är, säger han – och gläds särskilt åt att juryn även tar hänsyn till pristagarens uppträdande utanför tävlingsgolvet.

Sportsligt sett har Christopher Soós haft en mycket stark säsong och förutom SM även vunnit nord-EM och Sveriges största internationella tävling Mälarcupen.

På söndagen följde han upp lördagens SM-seger i mångkamp med två guld (fristående och barr) och två bronsmedaljer (bygelhäst och räck) i grenfinalerna.

ANNONS

– Prestationsmässigt lite sämre än i går, men det är svårt att ladda om direkt dagen efter. Mentalt behöver man vila lite egentligen emellan, säger han.

Klubbkompisen Filip Lidbeck, fyran från mångkampen,var också kvalificerad till flera grenfinaler, men avstod för att spara de handleder han har haft problem med under flera år.

I Ungdomscupen tog HFG-kusinerna Vilgot och Willam Hyll tre grenmedaljer: silver för Vilgot i bygelhäst och räck samt brons för William i bygelhäst.

Läs också: Guldsuccé för Soós i hemma-SM

ANNONS