Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Truls Möregårdh.

Smakstart på EM för Truls Möregårdh

Truls Möregårdh har fått en smakstart på bordtennis-EM. Två segrar i gruppspelet innebär att 16-åringen är på god väg att ta sig in i huvudturneringen.

Den andra matchen må ha varit enkel – 4–0 i set mot Mattias Mongiusti från San Marino – men Truls Möregårdh hade en betydligt tuffare öppningsmatch där han höll på att ställa till det för sig riktigt ordentligt.

Efter inledande 3–0 i set tydde ingenting på att hans turkiske motståndare Abdullah Yigenler var på väg att vända matchen. Möregårdh hade matchbollar både i femte och sjätte set, men tvingades ändå till ett ovisst avgörande set.

- Spelade för simpelt och han fick för många enkla poäng. Kändes lite onödigt, sade Möregårdh.

I skiljeset kom den svenske talangen ut med en helt annan inställning och fick en smakstart.

- Det var viktigt att få en bra start i skilje och sedan vann jag ju ganska enkelt.

Gruppfinal väntar

Nu väntar gruppfinal mot Paul Drinkhall, England, en spelare som Möregårdh känner väl efter att länderna genomfört ett träningsläger veckan före EM.

- Jag kommer att lira mitt spel och jag har en klar taktik mot honom. Tror inte att han gillar min spelstil heller.

Li Fen går bra

Även Li Fen har två vinster efter första dagens spel. Li är vår senaste europamästare från 2013. Den formen har hon inte idag, men hon har ett spel som med rätt lottning kan bära långt.

För Christina Källberg och Linda Bergström väntar en ovissare avslutningsomgång då det krävs vinst för att de ska ha chansen att ta sig vidare.

Övriga svenskar, Mattias Falck, Kristian Karlsson, Jon Persson och Matilda Ekholm, går direkt in i huvudturneringen i singel på torsdag.