SM-veckans chef lämnar – för att jobba med fotbolls-EM

Slutspurten inför SM-veckan i sommar sker utan projektledaren Johnny Ewerstein. Han har fått tjänstledigt – för att i stället jobba med fotbolls-EM.
– Man får väga fördelarna mot nackdelarna. Inspiration från annat håll har vi verkligen nytta av framåt, säger Ann Johansson, chef för evenemang och möten på Destination Halmstad.

ANNONS
LocationHalmstad, Köpenhamn||

Den från i fjol framflyttade SM-veckan ska – om pandemin tillåter – avgöras i Halmstad den 30 juni–6 juli. Johnny Ewerstein utsågs till lokal projektledare 2018, men saknas när förberedelserna snart går in i slutfasen.

Han har i stället engagerats av europeiska fotbollsförbundet Uefa för att jobba med ”branding” – det vill säga skyltning och dekor – under de fyra EM-matcher som spelas i Köpenhamn 12–28 juni.

Liknande uppdrag under VM 2014

Johnny Ewerstein, som hade ett liknande uppdrag under fotbolls-VM i Brasilien 2014, lämnar Halmstad i mitten av maj.

– Det är en krock och det är olyckligt, säger han.

– Samtidigt har jag vetat om det här ett tag och vi har planerat organisationen därefter. Den kompetenta grupp som är inne och jobbar med detta nu kommer att kunna axla det här utan problem.

ANNONS

– Jag är glad att min arbetsgivare ger mig möjligheten att bli den här erfarenheten rikare och att kunna lära mig mycket kring stora evenemang. Det hoppas jag sedan kunna ta med mig tillbaka till Halmstad.

Så det är ingen konflikt som får dig att lämna?

– Absolut inte. Utan det här en följd av Brasilien -14. En som jag jobbade med då har varit anställd på Uefa i några år nu och frågade om det fanns intresse.

Arbetsuppgifterna delas upp

Huvudansvaret för SM-veckan faller nu i stället på assisterande projektledaren Linus Engdahl. Ann Johansson, som är Johnny Ewersteins chef på kommunala Destination Halmstad och ingår i SM-veckans styrgrupp, tar också över en del av arbetsuppgifterna.

Hur ser du på att ni plötsligt tappar projektledaren?

– Det har vi planerat för. Vi har en biträdande projektledare som är väl rustad att ta sig an det och en väl intrimmad projektgrupp. För Johnny blir det en utbildning och han får med sig saker hem. Man får väga fördelarna mot nackdelarna, svarar Ann Johansson.

Det är fortfarande inte hundra procent säkert att SM-veckan blir av. Ett beslut väntas i nästa vecka.

Ann Johansson säger:

– Vi hoppas innerligt och tror att vi ska kunna genomföra SM-veckan. Det är ganska många delar som ska klaffa in nu. Men viljan att hjälpa till och hitta lösningar är enormt stor.

ANNONS

LÄS MER:SM-veckan sprids ut – här är de nya tävlingsplatserna

ANNONS