SM-guld till Kalle Johansson

När terräng-SM avgjordes i ett härligt vårväder runt slottet i Uppsala, så blev det lagmedaljer till några Halmstadsgrabbar. Första medaljen svarade Kalle Johansson, som tävlar i Hässelbydräkt, för, och det i seniorklassen.

ANNONS
|

Och vilken dramatik det blev på upploppet i herrklassens 4000 meter, där Kalle Johansson jagades av klubbkamraten Rashid Benjira om den tredje och sista platsen i förstalaget.

Det som lag som vann lag-guldet.

– Jag försökte komma förbi den killen som framför mig, men han stängde mig, sa Kalle, som dock med någon form av slalomlöpning ändå kunde hålla Rashid bakom sig och vinna ett lagguld.

Kalle slutade totalt som åtta med tiden 12.10 och där hans klubbkamrat Adil Bouafif vann på 11.40.

Kalle vann sedan också ett lagsilver i M22-klassen och där han var fyra på 6 000 meter. Det var åtta sekunder från en plats på pallen.

ANNONS

Laguldet gick till Örgryte IS med en annan Halmstadson i form av Robin Lindgren, som fick se sin klubbkamrat Eric Senorski vinna klassen på 18.09.

– Det gick lätt på första varvet, men sedan var det jobbigt. Jag fick mjölksyra i backen, men det var bara att köra, sa Robin, som sjua i mål på tiden 19.14.

Det blev också ett guld till veteranen Gert-Arne Åkerberg, Laholms IF, som behövde 23.11 för att tillryggalägga den 4000 meter långa banan. Gert-Arne, som tävlar i M80-klassen, såg till att hålla flera av ungdomarna i M70 och M65 bakom sig över mållinjen.

– Jag visste inte om att det var en sådan backe. Men jag var ute och joggade i går (läs fredag) och då fick jag ju reda på det, sa Gert-Arne, som dock tränat backe uppe på ”åsen” och klarade av stigningen riktigt bra.

Och ett veteransilver svarade förra IFK Halmstads-tjejen Ingmarie Nilsson, Hässelby, för i K45-klassen. Ingmari gjorde 15.58 och var bara fem sekunder från segern i klassen.

– Det var en tuff backe, men annars var det en bra bana, sa Ingmarie, som hade hoppats på att vinna och inte hade riktigt koll på att hon hade en ”klasskamrat” före sig.

ANNONS

– Det var tio år sedan jag sprang terräng-SM senast, har haft problem med fötterna. Men nu är allt bra och jag tränar mellan åtta och elva mil i veckan.

Målet är att springa Stockholm Marathon, New York Marathon samt Lidingöloppet.

Dessutom var Johanna Högardh, IFK Halmstad, nionde tjej i F15-klasses 4000 meter. Hennes tid var 17.42 och där det var en klar segrarinna i form av Linn Söderholm från Sävedalen på 14.56.

ANNONS