Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

David Bernhardt, en av Växjös målgörare mot Rögle.

Slutspelsjagande Rögles fjärde raka förlust

Så länge inte läckan bakåt är tätad lär Rögles nuvarande slutspelsplats hänga på en skör tråd. 1–4 borta mot hemmastarka Växjö var skåningarnas fjärde raka nederlag i den intensiva kampen om slutspelsplatserna.

Rögle, som kom till spel med tolv insläppta mål på sina två senaste matcher, hade försvarsspel överst på dagordningen. Ängelholmarnas afton i Växjö började dock långt ifrån så bra som laget hoppats på. Knappt halvvägs in i den första perioden var smålänningarna i tvåmålsledning efter mål av Janne Pesonen respektive Filip Cederqvist.

- Vi fick åter en dålig start och då är det svårt att resa sig, vi tappade vår gameplan. Växjö är ett kanonduktigt lag och de stängde matchen, säger Daniel Bertov till TT.

”Luften gick ur oss”

Gästerna behövde nästa mål men den ambitionen blev förgäves. Dominik Bokk fick läget i powerplay och förvärrade Rögles motlut genom att sätta 3–0.

- Det är stor skillnad på 1–2 och 0–3, när de gjorde det målet gick luften ur oss, säger Daniel Bertov.

På senare tid har Rögle glidit av isen efter SHL-matcher där man släppt in både sex och sju mål. Så illa gick det inte den här kvällen. Så småningom lyckades Rögle reducera genom Leon Bristedt. Då återstod drygt sex minuter och på den tiden kan ett ishockeylag hinna med en hel del.

- De var lite i gungning då, men vi skapade inte tillräckligt med chanser, säger Daniel Bertov.

Växjö behöll sin kontroll på matchen ända in i kaklet och tog ett stort steg mot en plats i kvartsfinalspelet.

- Det har känts bra den senaste tiden och vi vill ta ytterligare steg, säger Växjöbacken David Bernhardt som satte fyran i tom Röglekasse.

Längtar efter slutspel

Rögle gör sin fjärde säsong i SHL efter återkomsten och hela Ängelholm längtar intensivt efter att äntligen få uppleva ett SM-slutspel. Så även Daniel Bertov.

- Jag längtar hur mycket som helst, vi vill så gärna ge fansen ett slutspel. Det är detta man har längtat efter, säger han om SHL:s täta slutstrid.

Bertov har ingen tro på att en slutspelsplats kan nås genom att lagen bakom kommer att förlora i fyra omgångar till.

- Vi kan inte fortsätta hamna i underläge i varenda match, vi vet att vi är starka när vi gör första målet. Det är så jämnt i serien, ett getingbo, säger han och ser med tillförsikt fram emot lagets nästa match hemma mot Djurgården.