Sergio Garcia. Arkivbild.
Sergio Garcia. Arkivbild.

Slog sönder greener – slipper straff

Hetlevrade golfstjärnan Sergio Garcia tog ut sin frustration på flera greener och diskvalificerades från helgens Europatourtävling i Saudiarabien. Men några ytterligare påföljder blir det inte för spanjoren.

ANNONS
|

Spanska golfesset Sergio Garcia, som vann Masters 2017, hamnande i blåsväder efter att ha gått loss på upp till sex greener under tävlingen Saudi International i helgen.

Hans attacker mot gräset finns inte på film – däremot ett rejält utbrott i en bunker – men flera spelare bakom, bland andra storstjärnan Patrick Reed, ska ha larmat tävlingsledningen. 39-åringen diskvalificerades efter lördagens runda då turneringschefen David Williams personligen sade till honom halvvägs.

- Han var uppenbarligen väldigt frustrerad och det som hände är mycket ovanligt. Några av märkena liknade det som vi ibland ser i Sydafrika när en bock gått över green. Här (i Saudiarabien) skulle det ha kunnat vara en kamel, säger Williams.

ANNONS

- Spelarna i bollarna bakom ville veta vad det var som hände med greenerna.

Garcia har bett om ursäkt för incidenten.

"Jag skadade ett par greener, vilket jag vill be om ursäkt för, och jag har informerat mina kolleger att det aldrig kommer att hända igen", säger han i ett uttalande.

Nu meddelar Europatourens chef Keith Pelley att Garcia inte riskerar något ytterligare straff. Han kallar det hela för utagerat.

- Vi har hanterat det. Sergio har bett om ursäkt till spelarna och vi går vidare, säger han.

TT

ANNONS