Washingtonbacken John Carlson gjorde ett mål i matchen mot Pittsburgh.

Slagläge för Washington och Winnipeg

Washington vann en dramatisk match mot Pittsburgh, och även Winnipeg kan efter seger mot Nashville nu avgöra kvartsfinalserien i Stanley Cup i nästa match. Men Washingtons stjärncenter Nicklas Bäckström tvingades skadad bryta matchen

|

- Jag kan tyvärr inte uttala mig. Vi får se på måndag, säger svensken om sin skada till Expressen.

Det blev till slut 6–3-seger för Washington mot regerande mästarna i Pittsburgh.

Washington har nu 3–2 i kvartsfinalserien i Stanley Cup, och kan avgöra borta i Pittsburgh natten till tisdagen.

Pittsburgh hade efter andra perioden ledningen, efter mål av bland andra svensken Patric Hörnqvist. Högerforwardens mål kom i numerärt överläge, och är svenskens femte mål i slutspelet. Men Washington kvitterade till 3–3 i inledningen av den tredje perioden.

15:22 in i tredje gjorde Jakub Vrana 4–3 och under matchens sista minuter kunde Washington dra ifrån ytterligare.

Dansken Lars Eller fastställde slutresultatet med 6-3-målet i öppen kasse med några sekunder kvar.

Nicklas Bäckström klev av matchen i den tredje perioden.

- Han dras med en skada på överkroppen. Jag har mer information att ge er i morgon, sade tränaren Barry Trotz under presskonferensen efter matchen.

Winnipeg vann borta mot Nashville med 6–2, och leder nu med 3–2 i matcher. Natten mot tisdag kan det avgöras om laget når semifinal.

Kyle Connor gjorde två mål. Övriga målskyttar för det kanadensiska topplaget blev Paul Stastny, Dustin Byfuglien, Mark Scheifele och Mathieu Perreault.

För Nashville gjorde Yannick Weber och Ryan Johansen mål.