Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Slagläge. Ringenäs-talangen Julia Engström och övriga i det europeiska laget hade inför sista individuella matchspelet chans att vinna Junior Solheim Cup i Iowa. 

Slagläge för Julia om segern

Julia Engström och det europeiska laget hade sent under onsdagskvällen slagläge inför sista rundan i Junior Solheim Cup. Det var ännu oavgjort - 6&6 - inför det individuella matchspelet på Des Moines G&CC i USA.

– Vi får se hur det går. Det känns absolut som att vi kan ro hem det. Det gäller bara att hålla lagkänslan uppe och fortsätta spela bra, säger Julia Engström över telefon från Iowa i USA. 

Ringenäs GK-golfaren Julia Engström inledde under tisdagen, ihop med fransyskan Mathilde Claisse, fyrbollen i Junior Solheim Cup. De inledde svagt med fyra bogeys och var fyra slag efter amerikanskorna efter halva rundan, men höjde sig med fyra birdies och en eagle till seger med två färre slag.

– Jag spelade bra, slog bollen bra och puttade bra. De andra i laget gjorde det också bra, så det var lika efter fyrbollen, säger Engström.

Efter lunch, lokal tid, spelade tjejerna vidare i foursome och var på god väg att ta ledningen, men stoppades av ett tre, fyra timmar långt uppehåll, då det både åskade och blixtrade en bit bort från banan. 

Engström och Claisse, som gick ut som näst sista par, spelade sålunda först under onsdagen klart sin runda, men behövde bara gå två hål innan de kammade hem en ny poäng till Europa. 

– Vi fortsatte att spela bra och gjorde ingen bogey, samtidigt som vi var fem under par. Det var väldigt bra spelat av oss, samtidigt som vi inte släppte in dem i matchen.

Inför det sista individuella matchspelet sent under onsdagskvällen var det ännu oavgjort - 6&6. Engström och compani hade sålunda god chans att bärga Europas första seger, i juniorversionen av Solheim Cup, sedan 2007. 

– Det känns bra inför avslutningen. Vi kan ta hem det, säger Julia Engström. 

Fler lokala sportnyheter hittar du här