Skuruspelarna jublar efter vinsten mot Höör som innebar serieseger.
Skuruspelarna jublar efter vinsten mot Höör som innebar serieseger.

Skuru vinner SHE – Kristianstad nedflyttade

Skuru vann seriefinalen mot obesegrade H65 Höör och kniper därmed grundseriesegern i damernas handbollsliga, SHE. Som kvartsfinalmotståndare valde Nackalaget Kungälv. Samtidigt åker Kristianstad ur högstaligan efter storförlust mot Sävehof.

ANNONS
|

Två lag har varit överlägsna i SHE i år: H65 Höör och Skuru.

Höör var obesegrat medan Skuru förlorat en match – mot Höör i den första omgången.

Sedan dess har de båda lagen följts åt av ideliga segrar.

Och I den sista omgången möttes de båda lagen i en seriefinal om grundseriens förstaplats, möjligheten att få välja slutspelsmotståndare först samt hemmaplansfördel i slutspelet.

Men det blev ingen obesegrad grundserie för Höör. Trots en bra inledning stod laget för många enkla tekniska misstag och tappade en tidig ledning på hemmaplan.

ANNONS

"Fick matchen dit vi ville"

- Jag vet inte vad vi håller på med. Vi har flera frilägen men sätter inte dit bollarna och då vinner man inga matcher, säger Höörs Mikaela Mässing till C More efter matchen.

Slutresultatet blev 26–19 till Skuru som därmed gick upp på samma poäng som Höör, men knep seriesegern på bättre målskillnad.

- Jag tycker att vi fick matchen dit vi ville och ger oss själva chansen att visa vad vi går för, säger Skurutränaren Mats Kardell efter segern.

Som kvartsfinalmotståndare valde Kardell Kungälv, som med sin åttondeplats var det sista laget som gick till slutspel.

Höör valde i sin tur att spela mot VästeråsIrsta medan Sävehof valde Skara. Därmed ställs Luigi mot Önnered i den sista kvartsfinalen.

Kristianstad åker ur

I bottenstriden krigade tre lag om att kämpa sig kvar i högstaserien: Kristianstad, Boden och Heid. Och det blev Kristianstad som drog det kortaste strået. Laget förlorade stort mot Sävehof samtidigt som Boden vände och vann mot Heid.

ANNONS

Skövde, Heid och Boden får i sin tur ställa in sig på ett ovisst kval för att behålla sina platser.

TT

Fakta: De möts i kvartsfinalen

Skuru–Kungälv

H65 Höör–VästeråsIrsta

Sävehof–Skara

Luigi–Önnered

ANNONS