Amr Warda i en match mot Uruguay i VM i Ryssland förra sommaren. Arkivbild.
Amr Warda i en match mot Uruguay i VM i Ryssland förra sommaren. Arkivbild.

Skickades ur landslaget – stöttas av Salah

Anfallaren Amr Warda anklagas för sexuella trakasserier och har skickats hem från Afrikanska mästerskapen. Nu tas han i försvar av sina lagkamrater i det egyptiska landslaget.

ANNONS
|

Det var under onsdagen som det egyptiska fotbollsförbundet meddelade att anfallaren Amr Warda tvingas lämna spelartruppen, mitt under pågående gruppspel i Afrikanska mästerskapen, för att "upprätthålla disciplin och koncentration i laget".

Tidigare i veckan anklagades den 25-årige spelaren av flera kvinnor för sexuella trakasserier på sociala medier där skärmdumpar publicerades för att bevisa Wardas olämpliga kommentarer.

Salah: "Guida och utbilda"

Enligt Reuters ska spelaren ha bett om ursäkt för sitt beteende i en video på Facebook – och nu försvaras Warda av flera lagkamrater.

- Kvinnor måste behandlas med största respekt, säger stjärnspelaren Mohamed Salah och fortsätter:

ANNONS

- Jag tror även att många som begår misstag kan förändras till det bättre och borde inte skickas direkt till giljotinen, vilket är den lättaste vägen att ta. Vi måste börja tro på andrachanser. Vi måste guida och utbilda.

Stöttade i målfirandet

Försvararen Ahmed Elmohamady stöttade Warda redan i onsdagens match när Egypten, som är värdnation i mästerskapet, besegrade Demokratiska republiken Kongo med 2–0. Aston Villa-spelaren firade sitt 1–0-mål genom att hålla upp två fingrar på varje hand i luften, detta för att symbolisera Wardas tröjnummer 22.

- Ingen spelare ska behöva hållas ansvarig för vad som görs utanför planen. Vi står bakom Amr Warda, säger Elmohamady enligt Reuters.

Det är inte första gången som Warda anklagas för olämpligt uppförande. 2017 valde portugisiska klubben Feirense att bryta hans kontrakt på grund av anklagelser om sexuella trakasserier mot två lagkamraters fruar.

ANNONS
TT

ANNONS