Skellefteås Tim Söderlund under matchen mot Färjestad.
Skellefteås Tim Söderlund under matchen mot Färjestad.

Skellefteå vände och vann mot Färjestad

Skellefteå vann en arbetsseger när Färjestad trots knackigt spel besegrades med 4-2. Två hemmamål i powerplay i den tredje perioden vände matchen.

ANNONS
|

Men det var ett tungt skadedrabbat Färjestad som började bäst.

Värmlänningarnas frånvarolista är hur lång som helst just nu. Sedan förra omgången hade den listan nu förlängts med ytterligare fyra tunga namn. Men trots att Martin Johansson, Linus Johansson, Michael Lindqvist och Markus Svensson fallit bort sedan sist var det Färjestad som tog ledningen.

På en avvaktande utvisning kunde Carl Jakobsson efter ett snabbt och effektivt passningsspel ge gästerna ledningen efter 12.06.

Baklås

Något sådant kunde inte Skellefteå bjuda sin publik på. Spelet har gått i baklås och vårens finallag har sakta men säkert halkat nedåt i tabellen.

ANNONS

Men Färjestad tvingades slita hårt på sina toppspelare och i mittenperioden fick Skellefteå allt mer att säga till om, trots att varken passningar eller skridskoåkningen fungerade.

I spel fem mot fem klarade sig Skellefteå bäst till att börja med. Till utropstecken hörde Tim Söderlund, nu tillbaka efter sin utflykt till Frölunda.

- Kul att få spela i Skellefteåtröjan igen och skönt att vända matchen på slutet. Tycker också att det kändes helt okej för min del i första matchen. Vi har bra kemi i kedjan och skapade mycket, sade Söderlund, som bildade en riktig speedkedja tillsammans med Andreas Wingerli och Edvin Hedberg.

Ericsson avgjorde

När Skellefteå spelade med en man mer på isen fungerade däremot ingenting till att börja med. Då var det i stället Färjestad som skapade målchanserna. Karlstadslaget fixade tre frilägen med en man mindre på isen och lyckades också till slut sätta pucken i mål trots numerärt underläge, målet dömdes dock bort på grund av en hårfint hög klubba på Joakim Nygård.

Men efter många om och men fick Skellefteå till slut utdelning i powerplay.

ANNONS

Inte bara en gång, utan två.

Det första målet kom genom Oscar Möller som efter 3.44 i slutperioden kvitterade till 2-2 genom att raka in en retur efter ett skott från Joakim Lindström.

En ny Färjestadutvisning gav hemmalaget chansen på nytt och lagkaptenen Jimmie Ericsson tog den.

Efter 11.51 kunde han styra in 3-2 bakom Adam Werner i Färjestads mål och ge Skellefteå årets första trepoängare.

- Förut har vi säkert förlorat minst tio sådana här matcher med uddamålet. Vi har alltid hittat en väg att förlora – nu vände vi och vann i stället, för moralen var det bästa sättet att vinna en sådan här match på. Nu blir det skönt med en ledig söndag, sade Jonathan Pudas.

TT

ANNONS