Skellefteås Adam Pettersson och Växjös Daniel Rahimi under tisdagens SHL-match.
Skellefteås Adam Pettersson och Växjös Daniel Rahimi under tisdagens SHL-match.

Skellefteå tajtade till streckstriden

Med båda lagen inblandade i dramatiken kring kvartsfinalstrecket blev matchbilden den förväntade – en kamp om varje kvadratmeter av isen kryddat med irriterade känslor i stor mängd. Skellefteå vände och vann med 2–1, efter straffar, borta mot Växjö vilket innebär att tre lag gör upp om två kvartsfinalbiljetter i den sista omgången.

ANNONS
|

Skellefteå kom på besök med en stark svit. Fem raka segrar och faktumet att fyra av dem var uddamålssegrar vunna efter förlängning eller straffar antyder att laget, lagom till slutspelsdags, hittat vägar till att gå segrande ur jämna och täta matcher.

- Straffar och sudden, jag vet inte vad vi gjort för att förtjäna det. Men jag tar det, säger Skellefteås tränare Tommy Samuelsson om lagets framgångsrika plockande av extra poäng på senare tid.

ANNONS

Som en slutspelsmatch

Det som handlade om en match i omgång 51 såg ut som en slutspelsmatch med krig från första bytet. Irriterat efter i stort sett varje avblåsning och intensiv kamp om varje puck.

- Det är så jämnt, slutspelet har börjat lite tidigare i år, säger Fredrik Lindgren.

Matchens första mål dröjde till slutet av den andra perioden. Växjös Nichlas Hardt blev den lycklige då han från nära håll sköt in pucken.

I början av den tredje perioden brände Växjö några klara lägen till att utöka sin ledning. I stället kvitterade Fredrik Lindgren.

- Ett bra val att göra mål i en sådan här match, säger den 38-årige backen om sitt tredje mål för säsongen.

- Jag fick ett bra pass och det var mycket trafik framför målet, jag tror att pucken tog på deras back innan den gick in, fortsätter han.

ANNONS

Dramatik i sista omgången

Skellefteå fortsätter att vinna de jämna matcherna. Joakim Lindström blev ende målskytt i straffläggningen.

- Vi har krigat hårt hela säsongen och fått ihop det bra nu på slutet, säger Fredrik Lindgren.

De båda lagen avslutar serien med varsin bortamatch och de gör det med vetskapen om att Malmö, på sjunde plats, har dem båda inom räckhåll. Det handlar om att kunna ladda för kvartsfinal eller tvinga spela ett ovisst play in i bäst av tre matcher.

- Det här är det roligaste på hela säsongen, säger Fredrik Lindgren, som upplevt många framgångsrika slutspel i Skellefteåtröjan, inför matchen mot Rögle.

Växjö reser till Luleå med behov av att spela in en poäng för att säkra en biljett till kvartsfinal.

TT

ANNONS