Skellefteåspelare jublar under segermatchen mot Malmö.
Skellefteåspelare jublar under segermatchen mot Malmö.

Skellefteå lyfter: ”Många snackar skit”

Tre poäng och en hållen nolla borta mot hemmastarka Malmö skickar signaler. Skellefteå har i det tysta blivit ett lag som andra kan behöva se upp för i slutspelet.

ANNONS
|

Det blev en speciell uppladdning inför bortaresan söderut.

Lagkaptenen Jimmie Ericsson slet av hälsenan i den senaste matchen och blir borta resten av säsongen, ett skadebesked som påverkade hela laget.

- Så klart blir det känslosamt när det handlar om Jimmie, han är en bra kapten och klubbens bästa spelare genom tiderna. Det är otroligt tråkigt, men samtidigt inget vi kan tänka på när vi kommer till arenan och ska spela match, säger Albin Eriksson.

ANNONS

18-åringen kom åtminstone på gladare tankar när han sköt in 1–0 redan efter tre minuters spel. Inte visste han då att målet skulle bli matchavgörande.

Malmö lyckades nämligen aldrig passera den köttmur av skottäckande backar och Mantas Armalis som Skellefteå ställde upp framför kassen.

Armalis nya personbästa

Hemmalaget sköt totalt 25 skott på mål, men endast ett i den sista perioden. Men chanserna var många. Puckarna som dansade nära mållinjen och tätt förbi stolpen kom bara inte med i statistiken.

- En nolla är väl det ultimata för en målvakt. Förutom att göra mål då, säger Mantas Armalis.

Nollan var hans fjärde för säsongen, ett nytt personligt rekord för 26-åringen.

- Det är kul att det är så men det är fortfarande lite för ojämnt över hela säsongen. Statistiskt ser det inte superbra ut ändå. Känslan är att vi brukar släppa till få skott, men de skott som vi släpper till är ofta väldigt farliga.

ANNONS

”Vi har alltid chans på guld”

I och med trepoängaren klättrar Skellefteå några hack i den tajta tabellen. Plötsligt har laget tagit sig upp på en direktplats till slutspelet.

- Vi har alltid chans på guld. Många håller på att räkna ut oss och snackar skit, men vi kör på och ska ha det där SM-guldet, så enkelt är det, säger Albin Eriksson.

TT: Menar du att ni är underskattade?

- Det är kul för andra när de ser att det går lite tyngre för oss. Vi har blivit lite underskattade, ja. Vi ska tillbaka till så som det var när lagen fruktade oss inför varje match. Det är dit vi ska.

TT

ANNONS