Skellefteå avslutade grundserien med en seger. Arkivbild.
Skellefteå avslutade grundserien med en seger. Arkivbild. Bild: Anders Bjurö/TT

Skellefteå bröt måltorkan och slog Örebro

Efter tre raka förluster och svår måltorka lossnade det till slut för Skellefteå.
I den sista grundseriematchen lyckades laget besegra Örebro med 3–2.
Närkingarnas förlust betyder att Örebro slutar på fjärde plats och ställs mot Timrå i kvartsfinalen.

ANNONS
|

– Kvartsfinalen är där för att tas. Men Timrå är ett skickligt lag med många spelare av internationellt snitt på forwardssidan. Det är väl det som sticker ut, tycker jag, säger Örebrotränaren Niklas Eriksson om kvartsfinalmotståndaren.

Skellefteå som slutade tvåa i tabellen ställs mot någon av segrarna i åttondelsfinalen: Oskarshamn. Leksand eller Rögle.

– Vi har gjort en bra säsong. Fick en dipp på slutet men studsar tillbaka nu i sista matchen. Det känns bra med en seger inför slutspelet och det känns bra att få göra några mål, säger Skellefteås tränare Robert Ohlsson, som varit prövad på sistone.

Bröt måltorkan

Efter en lysande period för hans lag tog det plötsligt tvärstopp för några veckor sedan. När Andreas Wingerli prickade in ledningsmålet till 1–0 i slutet av den första perioden var det över tre timmar sedan SHL:s målgladaste lag senast nätade.

ANNONS

Till den avslutande matchen mot Örebro kom man efter fyra raka hemmaförluster och två mållösa matcher.

Närkingarna å sin sida hade tre raka bortasegrar bakom sig och hade sin kvartsfinalplats redan klar men lyckades aldrig riktigt hota Skellefteå där comebackande Melker Karlsson spädde på till 2–0, hans första mål sedan han snörde på sig skridskorna igen efter ett långt uppehåll.

"Ger självförtroende"

Den tidigare San Joséstjärnan kan bli en joker i slutspelet.

– Det ger självförtroende att få göra mål igen och känns helt okej. Vår fjärdelina ser stabil ut och jag tror nog att vi kan mala ner den kedja vi ska möta i slutspelet, säger Melker Karlsson.

Örebros skarpskytt Mathias Bromé reducerade till 2–1 i numerärt överläge ett par minuter senare innan Skellefteå mitt i den andra perioden utökade ledningen till 3–1 när Jonathan Johnson prickade krysset, även det målet i numerärt överläge.

Med bara några sekunder kvar kunde Örebro reducera till 3–2 genom Elias Ekström men något mer mål blev det inte.

Niklas Eriksson var inte nöjd med lagets insats för kvällen men desto mer tillfreds med hur säsongen varit totalt sett:

– Är supernöjd med att vi blir fyra. Så högt har vi inte kommit förut. Vi har haft en utveckling på hela laget som jag är väldigt nöjd med.

ANNONS

Hans kollega i Skellefteå började med att hylla domarparet Andreas Harnebring och Johan Nordlöf.

– De gör något intressant. Efter årsskiftet har domarna börjat släppa på bedömningen men solklara utvisningar ska tas och det gjorde de i dag. En bra domarinsats, berömmer Robert Ohlsson, som nog vill skicka en passning till rättsskiparna inför slutspelet.

Han är fylld av optimism inför det som komma skall.

– Vi känns outtröttliga och redo inför slutspelet.

ANNONS