Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bert Robertsson har varit med och skördat stora framgångar i Skellefteå. Arkivbild.

Skellefteåtränaren klar för Linköping

Två SM-guld på sex SM-finaler under åtta år i Skellefteå. Nu har Bert Robertsson hittat sin nästa utmaning – i Linköping.

Linköpings nye huvudtränare är ett bekant namn för de som följer SHL-ishockeyn. Bert Robertsson, 44, kommer från åtta raka säsonger i Skellefteå, men byter nu Västerbotten mot Östergötland.

"För mig, som har tittat utifrån, så är LHC en klubb med bra förutsättningar. Det är en hungrig förening och en stad med supportrar som längtar efter framgång och jag känner att jag kliver in i en härlig situation. Det finns redan ett bra team kring laget med de övriga tränarna och en juniorsida som har väldigt hög kompetens", säger Robertsson till LHC:s webbplats.

Bert Robertsson har skrivit på för tre säsonger i Linköpingsbåset.

Under sin tid i Skellefteå var han bland annat med och vann två raka SM-guld 2013 och 2014. Lägg därtill finalförluster fyra gånger.

"Vi gör en omstart i föreningen och jag känner att Berts ledarskap och syn på hockey går hand i hand med hur jag ser på det. Vi får in en ledare som är väldigt engagerad och passionerad i sitt ledarskap, han är tydlig i vad han vill göra och det känns som helt rätt väg för oss att gå", säger Linköpings sportchef Niklas Persson.