Skellefteås Juhamatti Aaltonen. Arkivbild.
Skellefteås Juhamatti Aaltonen. Arkivbild.

Skellefteå kom tillbaka och fixade oavgjort

ANNONS
|

Skellefteå var illa ute i det första kvartsfinalmötet med Plzen i CHL. Efter två perioder hade gästerna från Tjeckien en ledning med 3–0 och läget såg minst sagt mörkt ut för hemmalaget.

- Vi var riktigt dåliga i två perioder. De var bra, särskilt i första. Vi kanske inte var redo för pressen. Vi hade så många dåliga passningar, sade Juhamatti Aaltonen till SVT Sport.

ANNONS

Men efter en stark upphämtning i den tredje perioden, där Juhamatti Aaltonen först reducerade och Linus Lindström med två snabba fixade 3–3, ser utgångsläget inte så tokigt ut inför returen på bortais om en vecka.

Ännu bättre ser det ut för Frölunda som åker hem från bortamötet med Brno med en skön 4–1-seger.

- Det är inte över, vi måste spela en match till. Men det är bättre att leda med 4–1 än att ligga under med 1–4, konstaterade tränaren Roger Rönnberg till TV3 Sport.

För Malmö, som är det tredje svensklaget som är kvar i turneringen, blev det förlust borta mot München. Efter två mållösa perioder tog Malmö ledningen genom Frederik Storm med kvarten kvar att spela. Men ledningen varade inte längre än ett par minuter och kort därefter hade hemmalaget även gjort avgörande 2–1.

TT

ANNONS