MORA 20190328
MORA 20190328

Skakat Leksand vann första ronden

Leksand slog Mora med 5–3 i SHL-kvalets första match. Första ronden därmed till Leksand i Slaget om Siljan 3.0. Samtidigt ser Leksandsveteranen Jon Knuts flera paralleller med det Leksand som 2016 oväntat slog ut Modo i kvalet och gick upp till SHL.

ANNONS
|

Jon Knuts står i spelarkorridoren efter matchen och fortsätter jämförelsen:

- Vi var uträknat i november, december och kom tillbaka. Både 2016 och nu. Vi har helt enkelt en bra känsla.

Leksand tog nu sin elfte raka seger efter en dramatisk match. Mora dominerade stort under första halvan av matchen. Men det var Leksand som gjorde målet. Bland annat svarade Jon Knuts för det första målet när han i boxplay ensam rundade forwards, backar och målvakten innan han gjorde mål.

ANNONS

- Det var ett psykologiskt viktigt mål. Vi visste nämligen att det skulle bli som AIK-matchen på Hovet där det gällde att stå emot trycket, säger Jon Knuts.

I början av andra perioden ledde Leksand med 4­–0 och såg ut att gå mot en säker seger.

Leksand rasade

Men Mora lyfte sig ytterligare, samtidigt som Leksand rasade. Därför såg det illa ut för Leksand när Matt Bailey reducerade till 4–3 efter 11.22 i sista perioden.

- Konsten är att hålla en hel match. Men jag tycker ändå vi inte var så pressat. Mora satte allt på ett kort och lyckades inte, säger Jon Knuts och berättar vad som hände i Leksands bås under den timeout som Roger Melin tog direkt efter målet:

- Han sa inte så mycket. Det gällde att få tillfälle att lugna ner oss och få ett break i deras momentum.

ANNONS

Närmare än så kom aldrig Mora. Leksand vann första matchen, liksom i fjol. Men då studsade Mora snabbt tillbaka och vann hela matchserien.

- Jag vill inte jämföra med fjolåret. Då satte vi allt på ett kort med några januarivärvningar. Nu är vi mer sammansvetsat lag som krigar för varandra, menar Jon Knuts.

Irritation i Mora

Samtidigt står Moras John Persson på andra sidan spelarkorridoren och säger såhär efter förlusten:

- Vi har full vetskap om att Leksand vann första matchen och att vi sedan tog över. Detta har vi redan snackat om. Nu går vi vidare till nästa match. Idag spelade vi riktigt bra. Det gäller bara att vi lugnar ner oss och blir mer effektiva.

Även Moras sportchef, Anders Forsberg, är lugn och beskriver känslan i laget såhär:

- Den här förlusten är mest irritation för oss och en undran varför vi inte fick fart på detta, trots övertaget. Men vi ska vända på detta.

ANNONS
TT

ANNONS