Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Dmitri Payet missar VM på grund av skada.

Skadad Payet missar VM för Frankrike

Dmitri Payet var en av Frankrikes mest tongivande spelare i EM, på hemmaplan, för två år sedan. I sommarens fotbolls-VM får han inte chansen att återupprepa det.

Marseilletrollgubben slog upp en muskelskada i onsdagens Europa League-final mot Atlético Madrid. En skada som var minst sagt feltajmad. När franske förbundskaptenen Didier Deschamps presenterade den franska VM-truppen fanns Payets namn inte med på listan.

- Dmitri Payet var en seriös kandidat till en plats i truppen. Han spelade första halvtimmen mot Atlético, men han slog upp sin skada och återhämtningstiden för den typen av skador är tre veckor, säger Deschamps i den TV-sända uttagningen.

Deschamps trupp är fylld av stjärnor. Bland de uttagna spelarna hittar vi namn som Paul Pogba, Manchester United, Antoine Griezmann, Atlético Madrid och Kylian Mbappé, Paris Saint-Germain.

Manchester Citys Benjamin Mendy finns också med i truppen. Ytterbacken har fått mer eller mindre hela säsongen förstörd av en svår knäskada, men tycks ha hunnit komma tillbaka i full form i tid till mästerskapet i Ryssland.

Många stjärnor innebär också att flera får stanna hemma. På listan över uppsatta reserver på hemmaplan finns spelare som Alexandre Lacazette, Arsenal, och Anthony Martial, Manchester United.

Frankrike ställs mot Danmark, Australien och Peru i gruppspelet i VM.