Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bayern Münchens målvakt Manuel Neuer är uttagen i Tysklands VM-trupp trots skadeproblemen. Arkivbild.

Skadad Neuer i Tysklands VM-trupp

VM-drömmen lever för Bayern Münchens skadade målvaktsstjärna Manuel Neuer. 32-åringen är en av fyra målvakter som finns med i Tysklands preliminära VM-trupp.

Manuel Neuer har inte spelat sedan i september förra året på grund av en fotskada, och själv sade han i förra veckan att han inte trodde på VM-spel.

Nu finns han ändå med i den preliminära truppen som åker på läger i Italien i månadsskiftet.

- Vi får se hur det går dag för dag. Det som är helt säkert är att man inte kan åka till ett VM utan matchträning. Det vet han om. Vi får se i slutet av månaden eller tidigt i juni hur saker och ting ser ut, säger Tysklands förbundskapten Joachim Löw.

Den i nuläget 27 man stora truppen ska senast den 4 juni ha bantats ned till 23 namn. Bland annat ska en målvakt gallras bort.

Däremot finns det inte plats för Mario Götze. Dortmundspelaren sköt VM-guldet till Tyskland i finalen för fyra år sedan, men är inte uttagen den här gången.

- Det har inte varit hans säsong. Han har otroliga kvaliteter och det har han bevisat tidigare, men han har inte varit i den formen, säger Joachim Löw.

Samtidigt med trupputtagningen meddelades att Löw har förlängt sitt kontrakt till 2022. Det innebär att 58-åringen kommer att basa över landslaget över VM i Qatar det året.

- Att få jobba med Tysklands bästa spelare, att utveckla dem och försöka göra dem bättre och att forma ett lag som sätter upp de högsta målen, det är det som driver mig och som fortsatt skänker mig glädje, säger Joachim Löw.

Joachim Löw ledde Tyskland till VM-guld 2014 och i sommarens slutspel i Ryssland väntar bland annat Sverige i gruppspelet den 23 juni. Det regerande mästarlaget inleder VM med match mot Mexiko den 17 juni.