Örebros Victor Sköld jublade efter 1–0-målet under måndagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan Kalmar FF och Örebro.

Skölds mål bröt dyster Örebrosvit

Örebro gillar Kalmar. I bortamötet tog ÖSK femte raka segern mot KFF, i och med Victor Skölds 1–0 bröt Örebro en tre månader lång svit utan seger.

|

Örebros dystra form har hållit i sig så länge att senast de vann en match i allsvenskan var mot just Kalmar FF, hemma i Örebro den 22 maj. Ett Kalmar som fått ett lyft under nye tränaren Henrik Rydström.

KFF spelade strålande borta mot Djurgården och vann med 2–0 för att i veckan inte ens vara nära att hota division 2-laget Assyriska Turabdin i Svenska cupen och fick stryk med 1–3.

Tätt och grinigt

Det brukar vara tätt mellan Örebro och Kalmar, de har haft en förmåga att ta ut varandra och dessutom har det blivit tätt och grinigt med många gula kort.

Måndagens match var inget undantag. Båda lagen hade en klar spelidé, och båda lagen utförde den mycket väl under första halvlek.

Örebro låg kompakt, krympte ytor och försvarade det egna straffområdet med allt vad de hade för att sedan ställa om.

Kalmar ville ha boll, rulla runt och gärna att bollen skulle gå via Rasmus Elm så mycket som möjligt.

När de båda spelidéerna funkar så pass bra som i första halvlek blir det inte så underhållande för de som tittar på. Kalmar hade ett gäng ”nästanlägen” och Örebro fick sina på just snabba omställningar där målvakten Lucas Högg Johansson gjorde två riktigt kvalificerade räddningar. Några mål bjöd dock inte första halvlek på.

Högsta klass av Jansson

Men det gjorde den andra. ÖSK:s Victor Sköld spräckte nollan när han grundlurade två Kalmarspelare och mycket vackert pricksköt in 1–0 för bortalaget. Bara minuter innan hade nog de flesta räknat in 1–0 till Kalmar, men Oscar Janssons reflexräddning på Papa Dioufs nick höll högsta klass.

Efter målet gick luften ur Kalmar. Några få kvitteringschanser skapades, men Örebro var närmre att utöka ledningen än Kalmar var en kvittering.