Linköping förlorade igen.
Linköping förlorade igen.

Sjude raka hemmaförlusten för krisande LHC

Linköping åkte på sjunde raka hemmaförlusten efter 0–3 mot tabellettan Luleå. Då finns inte bara risken att missa åttondelsfinal – utan också att bli indraget i kval nedåt.

ANNONS
|

Samtidigt som LHC förlängde sin hemska hemmasvit – och nu också bara är uppe i en seger på de tio senaste omgångarna – vann både Brynäs och Mora.

Det innebär att Brynäs snodde åt sig den tionde och sista platsen till åttondelsfinal och att Mora under kvalstrecket minskade avståndet till åtta poäng.

Med tre matcher kvar av grundserien och nio poäng att spela om finns med andra ord risken för Linköping att hamna i ett ovisst kvalspel för att undvika att åka ned i allsvenskan.

- Vi ska givetvis fortsätta göra allt vi kan för att ta oss till åttondelsfinal. Men vi måste självklart se upp för Mora underifrån också. Vi måste inse att det är allvar nu, säger lagkaptenen Eddie Larsson.

ANNONS

Väldigt ojämna

Östgötarna har många gånger i vinter – inte minst efter årsskiftet – haft ledningen i sina matcher och sedan tappat den. Ofta efter att ha uppträtt väldigt darrigt och ängsligt under vissa delar.

- Våra största problem är att vi har en alldeles för låg lägstanivå och att vi brister för mycket i försvarsspelet, säger backjätten.

Därför har LHC fokuserat mycket på defensiven på sina träningar de senaste veckorna.

- Mot Luleå var vi inte så ojämna som i många andra matcher, men vi hamnade ändå på fel sida några gånger och då small det.

Vad Larsson kan minnas har han aldrig varit med om att åka på stryk sju raka matcher på hemmaplan någon gång i karriären.

- Det är i och för sig sådant man snabbt vill glömma i så fall. Men på den här nivån har jag svårt att tänka mig att det har hänt. Klart att det är väldigt tungt och frustrerande. Alla är vinnarskallar och hatar att förlora, men det är bara att fortsätta jobba stenhårt. Viljan var det i alla fall inget fel på den här gången.

ANNONS

Lundeström skadad

Tabellettan Luleå tog sin elfte raka vinst – och elfte seger i följd på bortaplan – efter dubbla mål av Karl Fabricius och det sista av Petter Emanuelsson.

Men man drabbades också av en befarad hjärnskakning på Isac Lundeström, där Alexander Karlsson fick matchstraff.

- Isac var i alla fall uppe och gick efter matchen och det känns bra, menar assisterande tränaren Henrik Stridh.

Linköping inledde bäst och hade bland annat ett ribbskott av poängkungen Derek Roy. Men ingen mäktade med att överlista målvakten Joel Lassinantti.

- Han räddade oss när vi behövde och sedan var det inget snack i sista perioden, menar Stridh.

Nu möts lagen igen i Luleå på lördag.

- Vi går förstås för vinst och jag hoppas vi får ha våra killar lite mer på isen då. Jag tycker vi fick alldeles för många utvisningar och ett mycket tveksamt matchstraff mot oss nu, kritiserar Linköpings tränare Tommy Jonsson.

ANNONS
TT

ANNONS