Det finns mer att hämta för Sarah Sjöström inför VM.
Det finns mer att hämta för Sarah Sjöström inför VM.

Sjöström inte nöjd trots världstid

Seg och sliten i fredags – känslan var densamma på 100 meter fjäril för Sarah Sjöström i SM. Men tiden, 56,45, sade något annat.

ANNONS
|

Sjöströms segertid på favoritdistansen var bara tre hundradelar över hennes eget världsårsbästa från mästarserien i Indianapolis i slutet av maj.

Hon var nöjd med tiden – efter omständigheterna.

- Jag känner mig sliten i maxfart. Jag behöver bara våga vila lite och låta formen komma. Jag känner att jag har gjort allt jag kan. Jag kunde inte ha tränat hårdare de senaste månaderna, sade Södertörnssimmaren.

ANNONS

VM i sydkoreanska Gwangju börjar om tre veckor, den 21 juli.

- En sekund över personligt rekord är så klart långt över var jag vill vara, men jag vet att formen ska och borde komma, sade Sjöström vars ”pers” är lika med världsrekordet på 55,48 som hon satte i OS-guldloppet i Rio 2016.

Megafavorit

Sjöström kommer att simma fyra eller fem individuella distanser i VM och på 100 meter fjäril är hon jättefavorit.

Sjöström har gjort de elva snabbaste loppen i historien på 100 meter fjäril.

Hon simmar 50 meter fritt i SM på söndagen, sedan åker hon troligen hem och börjar toppningen. Den 9 juli åker hon och landslaget till ett VM-läger i japanska Fukuoka.

Sjöström var som vanligt överlägsen och segermarginalen till tvåan Edith Jernstedt, Västerås, var nästan 4,5 sekunder.

Diger guldhög

SM-guldet var hennes tredje i detta SM, den tionde på distansen och det 68:e individuella totalt. Av dem har 41 kommit i just långbana och 27 i kortbana. Hon hade själv ingen koll på hur många SM-guld hon tagit, men sade i fredags att hon trodde att det ”inte var jättemånga”.

ANNONS

- Hehe, ja, det är ganska många. Jag har aldrig någonsin räknat mina medaljer. Det är så himla kul det här ändå. Efter karriären så kommer man att kolla tillbaka och kan reflektera, sade hon.

Sjöström, bara 25 år, är näst bäst när det gäller individuella SM-guld i historien, både damer och herrar inräknade. Till Therese Alshammars 95 är det dock en bit kvar.

Sophie Hansson, Helsingborg, visade att formen är i antågande då hon vann sin VM-distans 50 meter bröstsim på 31,22. Det var 27 hundradelar över hennes årsbästa. I fredags slog hon personligt rekord när hon vann SM-guld på 200 meter bröstsim.

- Jag fick formbeskedet i går på att jag är uthållig och nu var jag ganska sprintig. Jag är fortfarande inte nere på ”pers” (30,72), men det är lättare i en toppning att bli snabb än uthållig, sade hon.

ANNONS
TT

ANNONS