Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Håkan Sjöstrand, generalsekreterare i Svenska fotbollförbundet. Arkivbild.

Sjöstrand nobbar nytt möte med Danmark

Spelare i Sverige och Danmark vill spela den inställda VM-kvalmatchen. Men, i väntan på Uefas utredning, säger Svenska fotbollförbundets generalsekreterare nej – av principskäl.

Konsekvenserna av den inställda VM-kvalmatchen mellan Sverige och Danmark är inte klara än. Flera svenska spelare uttrycker nu en önskan till Uefa, som utreder frågan, att spela matchen.

Flera svenska landslagsstjärnor skriver direkt till Uefa på Twitter.

"Hej Uefa, jag är villig att spela fredagens VM-kval mot Danmark vid ett annat datum. De danska spelarna har straffats nog", skriver försvarsspelaren Jessica Samuelsson.

"Till Uefa, om ni ännu inte bestämt vad som ska hända de danska spelarna med hänvisning till VM-kvalet är jag villig att spela matchen senare", skriver målvakten Hedvig Lindahl.

Samtidigt stänger Svenska fotbollförbundets generalsekreterare, Håkan Sjöstrand, den dörren.

- Det jag har meddelat danska förbundet och även Uefa är att nej, vi vill inte och vi tänker inte spela matchen vid ett annat tillfälle, säger Sjöstrand, som via omvägar fått veta att Danmark vill spela matchen vid ett senare tillfälle, till SVT Sport.

- De (Uefa) har ett jättestort ansvar. Det är en principiellt större fråga än den enskilda matchen.

Matchen mot Danmark ställdes in efter de danska spelarna och Danmarks fotbollsförbund DBU inte ha kunnat komma överens om ett nytt kollektivavtal. Till Danmarks match mot Kroatien på tisdag har parterna nått ett tillfälligt avtal.