Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Håkan Sjöstrand. Arkivbild.

Sjöstrand: "Extremt dålig tajming"

Det svenska damlandslaget har hotat att utebli på fotbollsgalan. Svenska fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand sätter då hårt mot hårt.

Efter misslyckade förhandlingar med Svenska fotbollförbundet har det svenska damlandslaget hotat med att bojkotta den kommande fotbollsgalan.

Förbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand har dock inte mycket till övers för den kritik som landslagspelarna har uttryckt mot förbundet.

- Jag personligen tror inte på strejk och hot. Jag tror inte att man når långsiktigt bra lösningar genom att hota och strejka, utan det är ofta när argumenten tar slut som man tar till sådant. Vi måste utgå från våra förutsättningar och begränsningar, och givet det då har man ett val att göra: Vill man spela för Sverige för det här? Och att då strejka, det är väl bara låta bli att spela i landslaget i så fall.

"Stort och allvarligt"

Sjöstrand säger också att man sedan torsdagen vetat om spelarföreningens och spelarnas hot om bojkott.

- Det är ganska stort och allvarligt det här, naturligtvis. Jag bad att få ett återspel och det fick vi, och då säger de att "tar ni inte det här så kommer vi inte på fotbollsgalan." Men vi fick också information om att vi har nästa vecka att lösa det här. Och nu har vi en jätteviktig match för svensk fotboll, så tajmningen blir lite olycklig på det sättet och det blir jag besviken på, säger Sjöstrand.

"Uttryck för frustration"

- Givet det att vi hade nästa vecka att lösa det här så blir jag förvånad över de utspel som gjorts. Jag har inte hunnit fått tag på spelarföreningen för att se om det har hänt något. Det måste jag naturligtvis ta reda på, om det har hänt något sedan vi fick den här informationen.

TT: Hur påverkas förhandlingen av det här?

- Ibland uppstår sådan här situationer och för mig gäller det att inte hamna i någon prestige, rätt och fel utan det gäller att hantera det här så att det blir så bra som möjligt. Det här är ett uttryck för frustration, naturligtvis, och det är extremt dålig tajmning att göra just nu med tanke på att vi har några andra viktiga saker för oss just det här dygnet.