Sarah Sjöström. Arkivbild.

Sjöström långt efter i fjäril

|

Sarah Sjöström blandade och gav i Euro Meet i Luxemburg, hennes tävlingspremiär för säsongen.

Den svenska simdrottningen gjorde sin sämsta tid på nästan sex år på favoritdistansen 100 meter fjäril och blev bara sjua – men vann sedan 50 meter fritt överlägset.

Sjöström simmade finalen på 100 meter fjäril på 1.00,04, drygt 4,5 sekunder över hennes världsrekord. Det var hennes sämsta tid på OS-gulddistansen sedan våren 2013 och nästan två sekunder långsammare än försökstiden på morgonen då hon var snabbast på 58,16. Ilaria Bianchi, Italien, vann finalen på 58,47.

När Sjöström sedan hoppade i vattnet för sin nästa gren, 50 meter fritt, var hon lika överlägsen som hon brukar. Med tiden 24,65 vann den svenska världsrekordhållaren med 75 hundradelar före Nina Kost, Tyskland.

Sjöström simmade också 200 meter fritt där hon blev tvåa på 1.59,59 och 50 meter ryggsim där det blev femte plats med 28,69. I fredags vann hon 50 meter fjäril.

Sjöström gör sin årspemiär bara några dagar efter att ha kommit hem från en längre period i Sydafrika där hon kombinerat semester med träningsläger.

Årets stora mål för Sjöström är VM i långbana i Sydkorea i juli.