Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Simlångsritten – ett uthållighetsprov

Den 24:e upplagan av den internationella tävlingen Simlångsritten avgjordes på söndagen. 16 mils distansritt väntade för de fem deltagarna i den längsta internationella klassen som dock blev något av ett antiklimax. Ingen av ekipagen blev nämligen godkänd.

– Den första hästen vrickade sig i skogen. Två ekipage drog sig ur för att de kände att hästen skulle klara hela sträckan och två ströks på grund av hälta. Det är första gången det någonsin hänt men samtidigt är ryttarna väldigt rädda om sina hästar och tar inga chanser, säger tävlingsledaren Maria Nordenfelt i Simlångsdalens ryttarförening.

I de kortare internationella distanserna, 12-milaren och 8-milaren, blev det svenska segrar. Maria Hagman-Eriksson, Mälardalens Distansryttarförening, som vunnit Simlångsritten tidigare vann 12-milaren på hästen Al Tayar. Karen Svärdell från Växjö segrade i 8-milaren på Success ox.

– Vi är jättenöjda med dagen och Halmstadtravet är en fantastisk plats för oss att vara på, säger Maria Nordenfelt som kunde summera dagen med perfekt väder, 75 startande i de olika klasserna och en tävling utan allvarligare skador eller incidenter.

Fler lokala sportnyheter hittar du här