David Silva, tvåmålsskytt för Manchester City mot Swansea.
David Silva, tvåmålsskytt för Manchester City mot Swansea.

Silva förde City närmare guld

Zlatan Ibrahimovic kallade honom omogen. Själv kan han kalla sig oslagbar just nu. Med Pep Guardiola som manager rusar Manchester City mot Premier League-titeln. 15:e raka segern kom borta mot jumbon Swansea.

ANNONS
|

David Silva (två), Kevin De Bruyne och Sergio Agüero såg till att hålla snittet med tre mål på per match när City krossade Martin Olssons arbetsgivare på bortaplan. Samtidigt sattes nytt rekord i antal segrar på raken. Det tidigare rekordet – 14 segrar i rad – sattes av Arsenal 2002. City är nu uppe i 16 vinster och en oavgjord på 17 matcher och är fortsatt elva poäng före Manchester United i tabellen.

United fick jobba hårdare för sina poäng.

Ibrahimovic och Victor Nilsson Lindelöf satt i avbytarfåtöljerna på Old Trafford när ligatvåan tog sig an Bournemouth.

ANNONS

Lite lycka för Lukaku

Från den horisonten såg de hur Romelu Lukaku äntligen fick till det. I helgen var han inblandad i båda baklängesmålen i derbyt mot City och framåt har det gått riktigt trögt för den kraftfulle anfallaren, i somras värvad för stora pengar från Everton.

Hans första mål på nästan en månad stod sig som matchens enda.

I Londonderbyt på Olympiastadion var Arsenals Jack Wilshere tillbaka i startelvan för första gången i en ligamatch sedan den 15 maj 2016. Återkomsten efter 577 dagar kunde blivit riktigt lyckad, men mittfältaren brände ett ypperligt läge och Arsenal fick bara 0–0 mot West Ham.

Men det kunde slutat värre. Chicharito var nära att straffa Arsenals undermåliga försvarsspel men prickade ribban på tilläggstid.

Även Liverpool spelade mållöst mot ett bottenlag, hemma mot West Bromwich.

Däremot vann Tottenham, 2–0 hemma mot Brighton, och klev förbi trion Arsenal, Burnley och Liverpool och upp till fjärde plats.

Fjärde raka för Leicester

Leicester har fått ordning på tillvaron under managern Claude Puel. Fjärde raka segern kom på bekant mark för fransosen. Det var Southampton som gav honom sparken. Redan i halvtid hade mästarklubben från 2016 3–0 efter mål av Riyad Mahrez, Shinji Okazaki, Andy King. Maya Yoshida reducerade efter pausen, men Leicester ökade till 4–1.

ANNONS

Apropå lyckade tränarbyten:

Sam Allardcyce-effekten är påtaglig i Everton som ännu inte förlorat sedan veterantränaren tog över som manager.

Nu blev det bortaseger mot Newcastle tack vare Wayne Rooneys mål, matchens enda.

TT

ANNONS