Anaheims Jakob Silfverberg gratuleras efter sitt mål.
Anaheims Jakob Silfverberg gratuleras efter sitt mål.

Silfverbergs 100:e mål räckte inte

Jakob Silfverberg gjorde Anaheims enda mål när laget förlorade mot Carolina med 1–4. Målet var svenskens 100:e i NHL-ishockeyn.

ANNONS
|

Det var andra gången denna säsong som en svensk Anaheim-spelare nådde milstolpen, för två veckor sedan var det Rickard Rakell som ordnade seger mot Edmonton med sitt 100:e mål.

Men Silfverbergs mål räckte inte lika långt – Carolina satte sedan fyra raka mål och vann matchen. Det var Anaheims första förlust på sex matcher.

- En kväll som denna är det svårt att se det positiva. Men det är en bedrift, och jag är stolt över det, säger Silfverberg, om det 100:e målet, till nhl.com.

ANNONS

Rakell fick följa matchen från läktaren sedan han stukat foten i förra matchen mot Chicago.

- Jag föll olyckligt i slutet av matchen och gjorde illa foten, säger Rakell till Expressen.

Han hoppas vara tillbaka till bortaturnén som inleds i slutet av nästa vecka.

St Louis målvakt Jake Allen gjorde 26 räddningar i mötet med Winnipeg på bortaplan och höll nollan.

Det blev bara ett mål i matchen. I slutet av andra perioden satte Colton Parayko 1–0 till St Louis. Ett mål som först tillskrevs svenske Alexander Steen. På lagets Twitter säger Steen, som spelade sin första match efter att ha missat två på grund av en hjärnskakning, att han inte rörde pucken.

I mötet mellan Dallas och San Jose gjorde Mattias Janmark sitt andra mål för säsongen. Det var även Dallas första under matchen som slutade 3–2 till Texaslaget.

TT

ANNONS