IFK Göteborgs Kolbeinn Sigthorsson gratuleras av lagkamraterna efter ett av de båda målen mot AIK. Bild: Adam Ihse/TT

Sigthorsson sänkte gamla klubben

Marek Hamsik fick äntligen debutera för IFK Göteborg. Men då hade lagkamraten Kolbeinn Sigthorsson redan avgjort matchen mot sitt förra lag AIK. Islänningens två mål bäddade för en blåvit 2–0-seger.
– En drömstart för mig, säger Sigthorsson.

Inte ett enda mål för AIK förra säsongen och bara tre totalt på 35 matcher. Men två mål mot det gamla laget på mindre än en halvlek som ”Blåvitt”-spelare.

Islänningen Kolbeinn Sigthorsson blev en riktig mardröm för de tidigare lagkompisarna i AIK-försvaret.

Det hade inte ens gått tre minuter innan 31-åringen fick en perfekt passning av Hosam Aiesh i straffområdet och petade in 1—0.

Drygt en halvtimme senare var det Simon Thern som stod för passningen, när Sigthorsson dessutom ökade på till 2–0.

En drömstart för den isländske landslagsanfallaren i IFK Göteborg förstås och en speciell känsla mot den tidigare klubben.

– Jag kunde inte vara gladare än efter de här första 45, säger Sigthorsson, som gjorde sin första match från start, till Discovery Plus.

– Det är klart, det är min förra klubb, jag ville starta väldigt bra här.

Debut för Hamsik

På förhand var dock Marek Hamsiks eventuella debut det stora samtalsämnet.

IFK Göteborgs värvning av den slovakiska landslagsstjärnan var en stor skräll när den blev offentlig i början av mars. Redan efter några dagars träning tvingades Hamsik, som bland annat spelat över 500 matcher för Napoli, dock kliva av på grund av vadproblem.

I premiären mot Örebro var det fortfarande för tidigt.

Men i 74:e minuten mot AIK var det dags.

Dämpat jubel

En normal säsong hade slovakens första inhopp sannolikt mötts av ett öronbedövande jubel.

Men med bara åtta personer i publiken blev reaktionerna på Marek Hamsiks debut lite mer dämpade än så.

Hamsik kom in i stället för Simon Thern på IFK Göteborgs centrala mittfält och hann väl inte göra något större avtryck under sina första 15 allsvenska minuter.

Men det blev ju speltid i alla fall, för första gången sedan en landskamp i november.

– Det var viktigt och jag är väldigt glad för de här 15 minuterna, säger Hamsik.

– Det kunde ha varit mycket bättre, men det var okej. Det var bara starten och det är inte så lätt efter fyra månader utan match. Men det kändes bra och det är viktigare.