Lionel Messi (i blårött) och hans Barcelona tappade poäng på nytt i La Liga.

Sevilla ny La Liga-ledare efter Barcas tapp

Barcelona tappade poäng igen. Det innebär att Sevilla är ny serieledare i La Liga.

|

Det är minst sagt jämnt i toppen av tabellen i La Liga-fotbollen. Efter Real Madrids förlust under lördagen (0–1 mot Alavés) hade både Atlético Madrid och Real Betis chansen att ta över serieledningen när de möttes under söndagen.

Det blev de förstnämnda som lyckades, då Angel Correas 1–0 mål i den 74:e minuten blev matchens enda. Segern innebar att "Los Colchoneros" avancerade från femte till första plats i den haltande tabellen.

Madridlaget fick dock snabbt abdikera från tabelltronen. När Sevilla besegrade Celta Vigo med 2–1 klev de om Atlético, upp i serieledning.

Sevilla får däremot behålla den över det stundande landslagsuppehållet.

Barcelona, som ledde ligan inför den sjunde omgången, tappade poäng i sin fjärde raka ligamatch. Redan i den andra matchminuten kom en indikation på att det skulle bli en tuff kväll för den regerande mästaren borta mot Valencia när Ezequiel Garay gav hemmalaget ledningen efter en tilltrasslad hörnsituation. Barcelonas storstjärna Lionel Messi skulle dock kvittera i samma halvlek när han vackert placerade in 1–1, vilket också skulle bli slutresultat.