Sensationell start för Ringenästalangen i US Open-debuten

Ingrid Lindblad kommer sent att glömma debuten i US Open. Den 20-åriga talangen från Ringenäs GK låg sensationellt på delad femte plats – ett slag från ledning – efter 13 hål på svårspelade Champions golf club i Houston. Då kom en förarglig fyrputt på 14:e hålet som gjorde att svenskan tappade mark.
– Det känns lite surt, säger Ingrid.

ANNONS
|

Tio svenskor kom till spel i Houston och det var ett rekord för en major.

En av dem var Ingrid Lindblad som aldrig tidigare spelat en så stor tävling i USA.

Men den unga Ringenästjejen, som går på college i granndelstaten Louisiana och fortfarande är amatör, gjorde riktigt bra i från sig. Med fem hål kvar att spela hade hon tätkänning.

– Jag tycker att spelet var rätt stabilt, men puttningen var ojämn. På vissa hål puttade jag väldigt bra medan det på andra var väldigt dåligt, säger Ingrid, som direkt efter debuten gick och ställde sig på övningsgreenen för att hitta rätt känsla inför fredagens rond.

ANNONS

Lindblad inledde med par på de första nio hålen, men sedan lossnade det ordentligt med tre birdies på de efterföljande fyra hålen.

”Klantiga puttar”

Det gjorde att hon klättrade i resultatlistan och låg delad femma på -2 – bara ett slag efter täten.

– På tolfte hålet slog jag över vattnet med en järnfemma och landade två meter från hålet. Det var 178 meter långt och efter ha gått i på två slag fanns det inte mycket att klaga på, tycker Ingrid Lindblad.

Men så kom då 14:e hålet som var ett par 4-hål.

Ingrid slog visserligen in på green på andra slaget, men hade 25 meter till hål och fyrputtade.

– Både andra och tredje putten var klantiga. På sista nio hade jag en fyrputt och två treputtar. Det känns inte så trevligt och inte något som man vill ha i en så här stor tävling.

Till slut blev det 72 slag och +1 på rundan. Totalt ligger Ingrid på delad 37:e plats, men det är väldigt jämnt och en bra insats på fredagen kan göra att Halmstadtjejen klarar cutten.

Åska att vänta för Lindblad i US Open

Hon går ut klockan 17.01 svensk tid, vilket var en dryg timme tidigare än vad som var tänkt. Regn och åska gör att arrangörerna väljer en annan starttid.

ANNONS

– Jag slog drivern otroligt bra och kan jag spela som jag gjorde i dag och förbättra puttarna så har jag väldigt goda chanser att klara cutten.

Hur var det att spela en så stor tävling som US Open?

– Jag har varit med i British Open tidigare och lärde mig mycket då. Det var lite mer folk den gången och att spela här kändes nästan som en vanlig golfrunda. Tv-kamerorna följde lite andra bollar.

Flera svenskor inledde bra och Linnea Ström och Linn Grant stannade på minus 2 och ligger på delad femte plats. Amy Olsson från USA gick runt på 67 slag och är i ensam ledning.

LÄS MER: Halmstadstjärnan inför US Open: ”Det blir inte tuffare än så här”

ANNONS