Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Linköpings tillfälliga tränare Henrik Jensen manar på laget i debuten.

Seger för nye Linköpingstränaren i debuten

I fredags presenterades Henrik Jensen som ny tillfällig tränare efter sparkade Marcus Walfridson. Tre dagar senare blev det vinst för Linköping, 1–0 mot Göteborg.

Linköping vann SM-guld i fotboll både 2016 och 2017 – och har sedan den förstnämnda titeln nästan förlorat en hel startuppställning.

Men med flera landslagsspelare som ersättare är kraven ändå höga och målet att få lyfta bucklan igen.

Därför var starten av årets allsvenska inte godkänd – med bara en vinst på de tre första omgångarna och ett långa stunder energilöst och på tok för uddlöst spel.

Nye tränaren Marcus Walfridson sparkades i fredags och i stället tog danske Henrik Jensen över.

33-åringen – som är sambo med klubbens mittback Janni Arnth – har en gedigen tränarutbildning (Uefa A-licens), har haft flera ledaruppdrag i Danmark och tränade senast IFK Norrköpings U17-pojkar.

Full pott direkt

Efter bara två träningspass med sitt nya lag var det debut på coachbänken hemma mot Göteborg.

- Jag har bott i Linköping sedan 2016 och har en stark relation till laget. Därför var det självklart att ställa upp när de behövde det. Känns även väldigt bra att ha med Charlotte Rohlin som assisterande tränare. Hon har ju spelat i klubben många år tidigare och vet vad som krävs, säger Henrik Jensen.

Han fick en drömstart på sitt nya uppdrag – med ledningsmål i 21:a minuten efter ett pangskott ribba in av Nicoline Sørensen.

Fler mål blev det inte trots att framför allt Göteborg hade några vassa chanser genom Christen Press och Adelina Engman.

Henrik var förstås mycket nöjd med de tre poängen, och även med lagets insats över hela planen.

- Jag är imponerad av tjejerna, som snabbt tagit till sig våra idéer och verkligen offrar sig för varandra, säger han.

En injektion

Landslagsstjärnan Kosovare Asllani – som var dominant i första halvlek – vill inte kommentera vad som gick snett under Walfridsons ledarskap.

Hon pratar desto hellre om den injektion som Henrik Jensen och Charlotte Rohlin bidragit till.

- Visst har det gått extremt kort tid, men jag känner redan nu att jag gärna skulle vilja att de stannar kvar längre än till sommaruppehållet som de sagt, säger mittfältaren.

Hon fortsätter:

- Frånsett att de har erfarenhet och är kunniga, är deras spelidé mycket tydlig och rak. Jag är övertygad om att det här kommer att bli bra för oss.