Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rosengårdskaptenen Caroline Seger och hennes lagkamrater genomförde sista träningspasset inför lördagens guldstrid i regn på Malmö stadion.

Seger: "Det här året det absolut värsta"

Landslagskaptenen Caroline Seger har tre SM-guld på meritlistan. Årets potentiella guldsäsong liknar ingen av de tidigare.

Genomblöt kliver Caroline Seger, 33, in i innandömet av Malmö stadion. Vädergudarna gav inte serieledande Rosengård optimala förutsättningar inför lördagens guldstrid i allsvenskan. Under delar av träningspasset öste regnet ner.

- Det är ju inte snö i alla fall, säger Seger med ett leende.

"Ute efter titlar hela tiden"

Nittio minuter av fotboll återstår av den allsvenska säsongen 2018. Vinner mesta mästarna Rosengård på Ullevi mot tabelltrean Göteborg tar Malmöklubben sitt elfte SM-guld genom tiderna. Då spelar det ingen roll vad Piteå, som också har 45 poäng, gör hemma mot Växjö. Skånskornas överlägsna målskillnad är som en extrapoäng att plocka fram vid ett poängmässigt dödläge.

- Vi ska bara gå ut för att vinna och ta SM-guld. Som elitidrottare är man ju ute efter titlar hela tiden. Det spelar ingen roll om man är gammal eller ung. Det är titlar som är roligt, säger Seger.

Och titlar har landslagskaptenen sedan tidigare. Seger har tagit mästerskapsmedaljer i OS, VM och EM. Hon har spelat hem ligan i både Frankrike och USA och vunnit Champions League med Lyon. I Sverige har 33-åringen vunnit tre SM-guld och fem Svenska cupen-titlar.

- För min del är titlar alltid en morot. Man har chans på ett till SM-guld och jag vill inte att vi ska avsluta den här säsongen med att inte lyckas. Vi ska ha SM-guldet.

Första guldet speciellt

Varje SM-guldsäsong har sin egen prägel. Första guldet 2009 med genombrottsklubben Linköping kommer för alltid att vara speciellt.

- Det var ett år då ingen trodde på oss. Vi vann det mesta och hela året var verkligen bra, säger Seger.

Guldsäsongen 2011 kom hon hem på hösten till dåvarande Ldb Malmö (Rosengård) efter året i New York och noterades för sju matcher. Året efter gick storsatsande Tyresö, som senare gick i konkurs, hela vägen.

- Tyresö var ju ett stjärnspäckat lag, där skulle vi mer eller mindre vinna.

TT: Hur skulle du se på årets guldsäsong, om ni säkrar titeln på lördag?

- Detta år har nästan varit det värsta. Det har varit mycket upp och ner hela tiden. Det har varit matcher där vi har haft kniven mot strupen hela tiden. Rent känslomässigt är det här året det absolut värsta.

"Bromsat och misslyckats"

När allt väl ska avgöras i allsvenskans sista omgång är Rosengård för första gången i serieledning. Under säsongen har det funnits chanser till att gå upp i den allsvenska toppen, men när andra toppkonkurrenter snubblat har Malmölaget gjort detsamma.

- När vi väl har kunnat lägga i gasen så har vi bromsat och misslyckats. Det har varit ett år med mycket lärdomar. Men hösten har varit väldigt bra från vår sida. Nu har vi tagit oss till den här chansen och då ska vi verkligen ta hela chansen, säger Caroline Seger.