Tjeckiska spelare firar efter ett av målen i 4–2-segern mot Schweiz.

Schweiz kunde inte hjälpa Sverige

Tjeckien besegrade Schweiz i ishockey-VM med 5–4 efter en rysare där segermålet kom i tom bur. Det innebär att Sveriges väg till gruppseger blev svårare – men att det som sämst kan bli en tredje plats i gruppen.

|

Jan Rutta gjorde segermålet i tom bur då Schweiz var piskat att ta en trepoängare för att kunna förbättra sin fjärdeplats i tabellen.

Hade Schweiz tagit poäng av Tjeckien hade det räckt för Tre Kronor att vinna under ordinarie tid över Ryssland i kväll för att säkra gruppsegern.

Nu krävs seger med minst tre mål.

Å andra sidan kan Tre Kronor som sämst bli trea och slipper därmed gruppsegraren från den andra VM-gruppen i kvartsfinal.

Det blev ett hett möte mellan Tjeckien och Schweiz med ideliga skärmytslingar och totalt 14 utvisningar.

Schweiz tog ledningen redan efter drygt två minuter genom Lukas Frick, men Tjeckien gjorde tre raka mål genom Jakub Voracek, Dominik Simon och Michael Frolik.

När 3–1-målet kom efter 6.20 av andra perioden byttes schweiziske målvakten Reto Berra ut till förmån för Robert Mayer.

Tristan Scherwey reducerade, men Dominik Kubalik gjorde 4–2 och det målet satte punkt för en spektakulär målexplosion i mittperioden med fyra mål inom loppet av knappt åtta minuter.

Men Scherwey och Nino Niederreiter, precis influgen från Carolina, såg till att schweizarna gick upp till 4–4.

Med Mayer utplockad kunde dock tjeckerna avgöra genom Jan Rutta efter 18.33 av sista perioden.

Bratislava, TT:s utsände