Boris Lumbana (till höger) avgjorde. Arkivbild.
Boris Lumbana (till höger) avgjorde. Arkivbild. Bild: Adam Ihse/TT

Sanslös vändning av Gais: "Obeskrivligt"

Från mardrömsminuter till succé. Gais stod för en sanslös vändning i superettan hemma mot Öster. Boris Lumbana satte avgörande 3–2 i åttonde tilläggsminuten.

Att säga att Gais var illa ute hemma på Ullevi är ingen överdrift.

I 62:a minuten satte James Keene 1–0 för bortalaget och tre minuter senare utökade Nicholas Mortensen Östers ledning.

Gais fick ett gyllene reduceringsläge i 69:e minuten när Nikola Ladan fick chansen från straffpunkten, men straffen var av den svagare sorten och räddades.

Matchklockan tickade på men till slut skulle reduceringen komma genom Adnan Maric i 83:e minuten. Och i 90:e minuten blev det ännu bättre för hemmalaget när Adam Egnell kvitterade.

Men det var inte över där.

I matchens slutskede – den åttonde tilläggsminuten för att vara exakt – letade sig en frispark in i Östers straffområde. Högst på bollen nådde Boris Lumbana som med hjälp av ryggen fullbordade Gais vändning när han satte slutresultatet 3–2.

– Obeskrivligt. En fantastisk känsla, säger Lumbana till Discovery plus.

Lumbana menar att segern visar prov på en stor mental styrka inom laget.

– Vi lägger oss inte och man ser i dag att allt är möjligt. Vid 2–0 såg man att de började slappna av lite. Vi var ödmjuka nog och gjorde jobbet till slut. Jag är otroligt stolt över grabbarna, säger han.

Segern gör att Gais toppar superettan med tio poäng efter fyra omgångar.