Sebastian Samuelsson. Arkivbild.
Sebastian Samuelsson. Arkivbild.

Samuelsson positiv efter Vita huset-besök

Sebastian Samuelssons åsikter tog honom hela vägen till Vita huset. Där fick han på onsdagen diskutera det han brinner för: antidopningsarbetet.

ANNONS
|

OS-silvermedaljören avbröt träningslägret med resten av skidskyttelandslaget i Idre med en kort visit till USA och Vita huset. Där fick han under onsdagen vara med på ett samtal tillsammans med representanter från nationella antidopningsbyråer, idrottsministrar och andra idrottare där man diskuterade ren idrott.

- Jag tycker på något sätt att vi lyckades enas ganska bra i ett starkt budskap i att vi vill ha ett Wada (internationella antidopningsorganisationen) som sätter idrottaren mer i fokus och att de ska vara oberoende och transparent. Nu är det bara att hoppas på att de som är i de höga positionerna inom Wada lyssnar på oss, säger han.

ANNONS

TT: Vad är det största problemet som man måste ta tag i?

- Det känns som att Wada lite tappat det här oberoendet, man är väldigt hand i hand med IOK och det är lite för mycket andra politiska agendor än att bara fokusera på ren idrott, säger 21-åringen.

- Wada ska ju vara den här regulatorn som överser allting. Nu när man godkände Rusada (ryska antidopningsbyrån) så har man liksom frångått sina principer.

Samuelsson, som ofta säger vad han tycker och tänker på sociala medier och verkligen brinner just för ren idrott, tror ändå på en ljusnande framtid.

- Jag tror absolut att vi kan vända på den här cirkeln och att det blir mer fokus på antidopningsfrågor.

ANNONS
TT

ANNONS