Fredrik Samuelsson under tiokampen under friidrotts-EM i Berlin.
Fredrik Samuelsson under tiokampen under friidrotts-EM i Berlin.

Samuelsson ligger fyra i tiokampen

Personligt rekord i höjd och säsongsbästa på 400 meter. Efter det har Fredrik Samuelsson medaljkänning i EM-tiokampen.

ANNONS
|

Fredrik Samuelsson är fyra och har medaljkänning i tiokampen i EM i Berlin. Ett personligt rekord med en centimeter i höjd med 2,08 gjorde att han låg trea inför avslutande 400 meter. Där blev det säsongsbästa 49,60 och därmed ligger han fyra inför andra dagen.

- Visserligen är jag en förstadagare, alltså att jag har mina bästa grenar första dagen, men fjärde plats trodde jag inte, säger Samuelsson till SVT och tonar ner medaljförhoppningarna.

ANNONS

- Det är många grenar kvar i morgon. Folk därhemma tror nog att det är medaljchans nu men det skulle jag inte säga.

Bra i häck

Fredriks tränare och pappa, Janne Samuelsson, tyckte första dagen var godkänd efter att Fredrik inledningsvis noterat 11,04 på 100 meter, 7,52 i längd och 13,99 i kula.

- Men han hade gärna gjort lite bättre på 100 meter och i längd, säger Janne Samuelsson till TT. Han tror på en bra andradag men att det kan bli svårt att ta medalj.

- Han har höjt sig i år i spjut och diskus och häcken är en av hans bästa grenar. Så någonstans 8100–8200 poäng kan det bli och en placering runt 6–7–8, säger pappa Samuelsson.

ANNONS

- Fredrik var rankad elva inför EM. Och i EM Amsterdam för två år sedan blev han tia.

Britten Tim Duckworth, som imponerade med 2,17 i höjd, leder på 4380 poäng, tysken Arthur Abele har 4285, trean Martin Roe, Norge, står på 4282 och Samuelsson har 4231 poäng.

Magproblem

Den andre svensken, Marcus Nilsson, fick problem med magen under måndagen och märkte av att han hade svårt att äta.

- Det har varit ganska kämpigt och varmt i dag, säger Nilsson som ligger på 19:e plats med 3907 poäng.

- Marcus har en bättre andradag och kommer avancera och har chans att bli runt tio, tror Janne Samuelsson, som även tränar Nilsson.

ANNONS

Redan i längdhoppet försvann storfavoriten Kevin Mayer, Frankrike, som inte fick till något godkänt hopp. Världsmästaren ville satsa mot världsrekordet och satte personligt rekord på 100 meter men bröt efter längdhoppet.

- Jag vill så mycket mer än det här, säger Mayer till AFP.

Noterbart är att ingen av de tre fransmännen fick till ett godkänt längdhopp men de två övriga valde att fortsätta.

TT

ANNONS