Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ashleigh Barty, från Australien, har chansen att vinna sin första grand slam.

Sagan över för Anisimova – Barty till final

Amanda Anisimova var på god väg mot en ny knall i Franska mästerskapen. Men Ashleigh Barty tog sig samman, vände mot 17-åringen och är nu klar för final på tennisgruset i Paris. Där väntar en annan tonåring: Marketa Vondrousova från Tjeckien.

Amanda Anisimova var rubrikernas spelare när hon under torsdagen slog ut regerande mästaren Simona Halep ur Franska mästerskapen.

Men nu är skrällsagan över för den 51-rankade amerikanskan. I semifinalen mot Ashleigh Barty stod Anisimova visserligen för en spektakulär vändning i första set när hon vände underläge med 0–5 till 7–6 efter setseger i tiebreak.

Och när hon dessutom gick upp i ledning med 3–0 i andra såg ingenting ut att kunna stoppa henne från att ta sig till final – och därmed bara vara en match ifrån att göra som Mats Wilander 1982 och vinna Franska mästerskapen som 17-åring.

Men Barty hade andra planer. Den australiska världsåttan gav svar på tal genom att vinna sex raka game och därmed utjämna matchen till 1–1 i set.

I tredje tog hon sedan ett tidigt kommando och vann till sist komfortabelt – även om det krävdes sex matchbollar för att avgöra mötet. Slutsiffrorna blev till sist 6–7 (4–7), 6–3, 6–3 i Bartys favör.

I lördagens final väntar nu en annan tonåring. För i den andra semifinalen besegrade samtidigt 19-åriga tjeckiskan Marketa Vondrousova 26-rankade Johanna Konta, född i Australien men tävlar för Storbritannien.

Vondrousova, 38:a på rankningen, vann i två raka set med siffrorna 7–5, 7–6 (7–2).