Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Halmstadspelaren Sofia Arvidsson i par med Baharak Soleymani fick en jobbig start på Euro Finans Invitational. Bild: PETTER ARVIDSON
Halmstadspelaren Sofia Arvidsson i par med Baharak Soleymani fick en jobbig start på Euro Finans Invitational. Bild: PETTER ARVIDSON

Så gick det för Sofia Arvidsson mot världsstjärnan i padel

Sofia Arvidsson mötte många världsstjärnor under sin långa tenniskarriär.
Nu har hon stött på en annan världsstjärna, men den här gången i padel när första deltävlingen i inbjudningsturneringen Euro Finans Invitational avgjordes i Helsingborg.

Arvidsson bildade par med svenska kollegan Baharak Soleymani och duon ställde som krav att spela med varandra istället för att få en utländsk spelare bredvid sig.

Soleymani har haft stora problem med en meniskskada i ena knät. Nu är hon tillbaka på banan, men svenskparet fick det tufft i första matchen mot Anna Åkerberg och spanjorskan Tamara Icardo, som är rankad bland de 20 bästa spelarna i världen.

– Surt! Det är aldrig roligt att förlora, men det det kändes som om det var uppförsbacke från början till slut, säger Sofia Arvidsson.

Åkerberg och Icardo vann första set relativt lätt med 6-1 och det andra med 6-3 sedan Arvidsson och Soleymani varit i ledningen med 3-1.

– Vi fick slita som fasen, men kände att det var vår chans när vi fick 3-1. Vi försökte spela mest på Åkerberg – då klev Icardo istället in och hjälpte till med sin backhand, säger Arvidsson och fortsätter:

– Icardo är en av världens bästa spelare just nu och var nyligen i semifinal på World padel tour i Vigo.

Trots förlusten får Arvidsson och Soleymani spela match om tredje pris på lördag, men motståndarna blir klara först under fredagen.

Åtta deltävlingar ska avgöras i Euro Finans Invitational under 2021 och alla tävlingar spela på svensk mark med prispengar till deltagarna. Närmast väntar Båstad i slutet av juli.

Fler lokala sportnyheter hittar du här