Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Moras Andrew Rowe hade show mot Linköping.

Rowe bakom Moras sköna trendbrott

Först hattrick mot Djurgården och sedan dubbla fullträffar borta mot Linköping i matchen därpå. Andrew Rowes supermålform ordnade Moras första vinst på tio år mot sitt skräckmotstånd.

Förra säsongen åkte Mora på stryk samtliga fyra möten mot Linköping – och i höstas blev det dubbla förluster med 4-7 och 1-2 mot spöket nummer ett.

Dalagänget hade inte lyckats besegra LHC sedan 2008 och inte på bortaplan sedan 2004.

Men nu bröts den tunga sviten då man vann med 4-2 i Linköping efter en närmast prickfri försvarsinsats.

Och offensivt har ju Mora Andrew Rowe – SHL:s hetaste anfallare som är uppe i fem fullträffar de två senaste omgångarna.

Stekhet transatlant

Först hattrick mot Djurgården – och under torsdagen två mål mot Linköping, som ledde laget till seger.

- Enormt viktigt för oss att vi visar att vi även kan slå topplagen och för egen del är jag inne i ett härligt stim för tillfället, säger 30-åringen leende.

Redan efter 31 omgångar har amerikanen producerat fler poäng än under hela förra grundserien i SHL. Totalt 19 blev det då och redan nu har han skrapat ihop 22 poäng (13 mål och 9 assists).

- Det var mitt debutår på stora rinkar och i SHL. Men nu är jag mer inne i det och har byggt upp ett starkare självförtroende.

Hyllas av tränaren

Andrew Rowe hyllas stort av tränaren Mats Lusth.

- Han har hållit väldigt hög nivå ända sedan i höstas och nu börjat få mer utdelning för sitt slit. En stor ledare för oss både på och utanför isen, framhåller han.

Linköping hade fyra raka segrar och var även denna gång stor favorit mot nästjumbon. Men det tog bara 27 sekunder innan Rowe vispat in ledningspucken med en läcker backhand i nättaket.

- Den kan jag inte garantera att göra om nästa match igen, säger Rowe och skrattar.

- Men jag passade på när backarna bytte position och vi hade pratat en hel del om att ta mycket skott i matchen.

I förra mötet i samma arena blev Mora överkört i den första perioden. Därför var det viktigt att alla var vakna från start.

- Linköpings långa segersvit mot oss beror på att de är ett väldigt skickligt lag som alltid arbetar hårt. Vi var tvungna att jobba ännu hårdare än dem och det tycker jag att vi gjorde i dag, säger Rowe.

Dåligt passningsspel i LHC

Att Nick Sörensen kvitterade till 1-1 i powerplay hjälpte inte ett dugg för att väcka ett trögt och slarvigt hemmalag. Andrew Rowe bjöd på soloshow där han rundade målvakten Jonas Gustavsson till 2-1, innan Sebastian Hartmann slog in 3-1 på tennis.

Michael Hagas 4-1 i sista perioden blev sedan definitivt avgörande och gav fjärde segern på de sex senaste omgångarna.

- Mora kvar klart bättre än oss, siffrorna kunde ha blivit ännu större. Vi var tama och bleka i allt vi gjorde på isen, säger Linköpings tränare Tommy Jonsson.