Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Markus Rosenberg, till vänster, är motståndare till att införa videogranskningssystemet VAR i allsvenskan.

Rosenberg om VAR: "Tillhör inte fotbollen"

Ett tveksamt bortdömt offsidemål och en straffsituation. Det var två av snackisarna efter det mållösa toppmötet mellan AIK och Malmö. Men trots de omdiskuterade händelserna vill flera av spelarna inte se videogranskningssystemet VAR i allsvenskan.

Fotbolls-VM i Frankrike har inneburit en rad uppmärksammade domslut där videogranskningssystemet VAR skapat både förvirring och kontroverser för hur det har använts under matcherna.

I allsvenskan har systemet däremot inte införts ännu. Och trots att det oavgjorda resultatet mellan AIK och Malmö hade kunna bli annorlunda med hjälp av VAR-assistans är både spelare och tränare i Malmö och AIK skeptiska till videogranskning.

- Som VAR utvecklas nu, när linjedomarna aldrig får dra upp flaggan, där man får vänta jättelänge på ett domslut och där det blir tio minuters tillägg efter varje match tycker jag inte att det hör hemma i svensk fotboll, säger Markus Rosenberg.

Malmös tränare Uwe Rösler hävdade efter matchen att hans lag blivit rånade på två poäng på grund av två uteblivna straffar. Trots det vill han inte implementera VAR i allsvenskan.

- Jag är ingen VAR-anhängare och jag försvarar inte VAR för jag tycker att det tar för mycket från fotbollen. Som det används nu börjar det bli löjligt, säger tränaren.

AIK:s anfallare Chinedu Obasi hade ett tveksamt bortdömt offsidemål. Och tränaren Rikard Norling är försiktigt positiv till den nya tekniken.

- Om de förfinar den lite tror jag det kan hjälpa. Det finns både fördelar och nackdelar men jag är redo att testa och se om det blir en positiv skillnad, säger han.