Rögles Linus Sandin. Arkivbild.
Rögles Linus Sandin. Arkivbild.

Rögle vände och vann

Rögle tog sin fjärde vinst på de fem senaste omgångarna och klättrade upp över slutspelsstrecket i SHL. Skåningarna exploderade i andra perioden då 0–2 vändes till 3–2 borta mot Linköping – och man vann till slut med 4–3.

ANNONS
|

När Anton Karlsson ökade på Linköpings ledning fram till 2–0 i början av den andra perioden verkade hemmalaget på väg mot seger.

Mindre än tio minuter senare lyste 2–3 på resultattavlan.

Mellan 6.46 och 11.42 hade skåningarna vänt efter tre supersnabba mål i rena explosionen.

- Det är inte ofta det händer att allt släpper på så kort tid. Men det lossnade verkligen rejält för oss och vi kunde ju faktiskt ha gjort ett par mål till i andra perioden om inte deras målvakt storspelat, sade anfallaren Linus Sandin.

ANNONS

Dubbla fullträffar

22-åringen svarade både för reduceringen till 1–2 och ledningspucken till 3–2.

- Först fick jag ju öppen bur efter Taylor Matsons härliga droppass och det andra målet lyfte jag in via en backhand. Det var grymt skönt, sade forwarden efter att Kodie Curran kvitterat bara 20 sekunder tidigare.

Rögle skapade chanser på löpande band i mittakten – och många trodde nog att Leon Bristedt skulle näta i kontringen två mot en.

Men där och vid flera andra tillfällen svarade Jonas Gustavsson för riktiga monsterräddningar.

Överlägsna gäster

Gästerna vann skotten med hela 20–9 i andra perioden och var där helt överlägsna.

I den sista försökte LHC att trycka på, men Rögle försvarade sig väldigt bra och hade en säker målvakt i Justin Pogge.

Ted Brithén sänkte hemmalaget med sitt 4–2, Joe Whitneys reducering på slutet kom för sent.

Därmed har Rögle vunnit fyra av de fem senaste omgångarna och tre av de fyra senaste på bortaplan.

Tack vare full pott under torsdagen klättrade man upp på nionde plats – och är alltså över åttondelsfinalstrecket.

ANNONS

- Där ska vi absolut vara, någonstans mellan sjunde och tionde plats. Men det är klart att vi går för en direktplats i slutspelet på topp sex om chansen finns. I vilket fall tror jag vi kan bli farliga när det drar i hop sig, sade Linus Sandin.

För Linköping ser det betydligt tyngre ut. Precis som borta mot Mora i tisdags tappade man en ledning från 2–0 till 2–3. Den gången räckte det i alla fall till en poäng, nu blev man nollat igen på hemmaplan. Fjärde förlusten på de fem senaste matcherna i egna arenan.

- Vi pendlar alldeles för mycket i matcherna och har en extremt låg lägstanivå, som måste höjas. Jag har ingen förklaring till vårt otroligt tama och virriga uppträdande i andra perioden. Så får det bara inte se ut, det måste jobbas bort fort, suckade tränaren Tommy Jonsson.

ANNONS
TT

ANNONS